Ondernemer worden vanuit de bijstand? Volg een UWV traject!

Wil jij ondernemer worden? Wij geloven dat je het kan! Ook als je nu nog in de bijstand zit. Zolang je maar gemotiveerd bent en actie onderneemt gaat het je lukken. Daarnaast hoef je er niet alleen voor te staan: tijdens een UWV Werkfit of een UWV Naar Werk traject word je begeleid naar de start van jouw bedrijf. Lees meer!

Wat is een UWV traject?

Tijdens een UWV Werkfit of UWV Naar werk traject ga je samen met een coach aan de slag met het opzetten van jouw eigen bedrijf. Als eerste ga je aan de slag met het maken van een ondernemingsplan. Hierin staat wat voor bedrijf je gaat oprichten, wat voor diensten of producten je gaat verkopen wat de missie van jouw bedrijf is. Daarnaast krijg je (online) trainingen zodat je genoeg kennis krijgt over alles wat je moet weten voor jouw bedrijf. Denk aan marketing, financiën en commerciële trainingen. Na het afronden van de training maak jij een vliegende start met jouw bedrijf!

Op een rijtje: dit ga je doen

  • Een ondernemerstest: ben jij een échte ondernemer?

  • Online cursus over ondernemen

  • Online ondernemingsplan: werk jouw plannen alleen of samen uit!

  • Online trainingen over marketing, financiën of verkoop

Wat is het verschil tussen Werkfit en Naar werk?

Het UWV Werkfit traject is een re-integratie traject waarbij je samen met de ondernemerscoach gaat uitzoeken of jij geschikt bent voor het ondernemerschap. Je wordt klaargestoomd voor het werkveld, of dit nu als ondernemer is of niet. Tijdens het UWV Naar werk traject ga je samen met de ondernemerscoach in op de ideeën die jij hebt voor je onderneming. Bij het UWV Naar werk traject ligt de focus dus veel meer op de opstart van jouw onderneming en minder op vraag of je wel of geen ondernemer wilt worden. Het Naar werk traject wordt ook gevolgd door ondernemers waarvan het bedrijf failliet is gegaan en zij een nieuwe of doorstart willen maken.

Wat kost een UWV traject?

Goed nieuws, een traject is gratis te volgen! Dat komt doordat deze trajecten door het UWV worden vergoed. Wil je meer weten over deze trajecten? Lees hier meer over UWV Werkfit óf lees verder over UWV Naar werk.

Starten met een eigen onderneming? Neem contact op!

Laat jouw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: