Ondernemer: zo krijg jij doorbetaald bij arbeidsongeschiktheid.

Werk je als zzp’er? Dan is er bij arbeidsongeschiktheid géén uitkering via de ziektewet voor je geregeld. De financiële onzekerheid die arbeidsongeschiktheid met zich meebrengt, is dus voor veel ondernemers een grote stressfactor in het ondernemerschap. Is daar een andere oplossing voor te vinden?

Maak wél gebruik van het sociaal vangnet.

Arbeidsongeschikt worden en wél doorbetaald krijgen? Het is écht mogelijk. Namelijk met MKB Vangnet. Dit alternatief voor de traditionele AOV-verzekering geeft een totaal andere draai aan arbeidsongeschiktheid voor zzp’ers. Door MKB Vangnet maak je namelijk wél aanspraak op het sociaal vangnet. Dat zit zo:

 • Van eenmanszaak naar BV

  Om ervoor te zorgen dat jij gebruik kan maken van het sociale vangnet, is het in eerste instantie belangrijk om de rechtsvorm van jouw bedrijf om te zetten naar een BV. Het omzetten van een rechtsvorm kost ongeveer € 300. Waarom dit nodig is? Dat leggen we je uit bij de volgende stappen.

 • Werknemer én eigenaar van jouw onderneming

  Dat klinkt gek, niet? Toch is het écht mogelijk. Nadat je jouw eenmanszaak hebt omgezet naar een BV, moet er namelijk een nieuwe stap gezet worden: jij wordt werknemer van je eigen organisatie. Dat betekent dus ook dat er (op papier) een nieuwe eigenaar aangesteld moet worden. Dat zijn wij, MKB Vangnet. Doordat wij de onderneming op papier overnemen, word jij werknemer van je eigen organisatie. Daardoor mag jij gebruik maken van het sociaal vangnet, zoals de ziektewet!

 • Werknemer van mijn bedrijf? Dan raak ik mijn zeggenschap kwijt!

  Kwam dit in je op toen je de omschrijving van het MKB Vangnet las? Dan kunnen we je geruststellen. Dat is niet het geval. MKB Vangnet is alleen op papier de eigenaar van het bedrijf. Jij blijft alle zeggenschap en verantwoordelijkheid over alle onderdelen van jouw onderneming houden.

 • Dit klinkt te mooi om waar te zijn. En is dit überhaupt wel legaal?

  Sceptisch? dat kunnen we ons voorstellen! MKB Vangnet is een compleet nieuw concept op het gebied van AOV-verzekeringen. Waar je bij een normale AOV-verzekering elke maand premie betaald en er minimaal een maand wachttijd is voordat je uitbetaald krijgt, maak je bij MKB Vangnet direct aanspraak op de ziektewet. MKB Vangnet maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden die regelgeving en het bedrijfsleven in Nederland bieden!

 • Wij helpen je graag om zorgeloos te ondernemen!

  Het concept ‘MKB Vangnet’ is goedgekeurd door het UWV en de Nederlandsche Bank. Je werkt dus precies volgens de regels. Benieuwd hoe zorgeloos ondernemen er voor jou uitziet? Neem direct contact op, dan helpen we je graag verder!

Het IMK is bekend van:

Ben je journalist en heb je een vraag over een persbericht of over een trend in de wereld van de MKB’er in Nederland? Wil je een interview aanvragen met IMK-directeur Michiel Hordijk of wil je een van onze specialisten spreken? Journalisten kunnen contact opnemen met onze afdeling communicatie. Bekijk hiervoor de speciale perspagina.

Ben je niet werkzaam in de media, neem dan contact op via ons contactformulier.

100.000+

Ondernemers geholpen

70 jaar

Oplossingen voor MKB

1200+

Klantwaarderingen

Aanwezig

Landelijk, lokaal en online

Vragen? Neem contact op met het IMK!

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: