MKB Vangnet: hét alternatief voor de AOV.

Het is de angst van iedere ondernemer: geen inkomen door ziekte, een burn-out of een ongeluk. Als ondernemer maak je geen afspraak op het sociaal vangnet. Een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) is vaak elke maand een grote financiële last. Dit lijkt dus geen goede optie te zijn. Hoe moet dit dan als je onverhoopt (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt?

  • Meer dan 100 lokale adviseurs

  • Maak de juiste keuzes voor jouw bedrijf

  • Krijg steun en regelingen voor jouw bedrijf

Wat als we je vertellen dat dit anders kan?

Er is een alternatief beschikbaar voor die dure AOV! Deze oplossing heet MKB Vangnet. Door deel te nemen aan MKB Vangnet treed jij in dienst bij je eigen bedrijf. Je wordt dus als het ware eigen baas én werknemer. Als werknemer mag je gebruikmaken van het sociale vangnet. Je betaalt dus (net als een medewerker in loondienst) elke maand sociale premies, maar in ruil daarvoor heb je recht op de ziektewet, WW bij het beëindigen van je bedrijf en Wazo bij zwangerschap. Dat terwijl gewoon alle zeggenschap over jouw eigen bedrijf blijft behouden!

Is deze alternatieve AOV constructie juridisch verantwoord?

Jazeker. Deze alternatieve ‘AOV Constructie’ heeft akkoord gekregen bij DNB (De Nederlandsche Bank) én het UWV. Het in dienst treden bij je eigen bedrijf kan doordat je een eigen BV opricht. MKB Vangnet wordt aandeelhouder van jouw bedrijf, maar jij blijft eigenaar. Hierdoor is het mogelijk om een werknemer te worden in jouw bedrijf.

Meer weten over MKB Vangnet?

We kunnen ons voorstellen dat je graag meer wilt weten over MKB Vangnet. We kunnen je dan ook het beste helpen door je persoonlijk te spreken. Zo weet jij direct wat MKB Vangnet voor jouw bedrijf kan betekenen! Een afspraak is altijd vrijblijvend. Bel naar 088-9990000. Tot snel!

Het IMK is bekend van:

Ben je journalist en heb je een vraag over een persbericht of over een trend in de wereld van de MKB’er in Nederland? Wil je een interview aanvragen met IMK-directeur Michiel Hordijk of wil je een van onze specialisten spreken? Journalisten kunnen contact opnemen met onze afdeling communicatie. Bekijk hiervoor de speciale perspagina.

Ben je niet werkzaam in de media, neem dan contact op via ons contactformulier.

100.000+

Ondernemers geholpen

70 jaar

Oplossingen voor MKB

1200+

Klantwaarderingen

Aanwezig

Landelijk, lokaal en online

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: