Starten en businesscoaching

Veel mensen denken er wel eens over om een onderneming te starten. Niet iedereen doet dat vervolgens ook echt. Het IMK is ervan overtuigd dat veel meer mensen de potentie hebben om een onderneming te starten. En met een beetje hulp kán dat ook.

Wellicht heb je een briljant bedrijfsidee, of is het einde van je dienstverband de reden om te gaan ondernemen. Of wil je ondernemen om uit de bijstand te komen? Voor al deze mensen is er de juiste begeleiding. Bij IMK noemen we dat Startkracht.

Startkracht

Startkracht is gericht op doen, en het behalen van resultaten. Een gevarieerd programma van trainingen, zelfstudie, individuele gesprekken met de ondernemerscoach en praktijkopdrachten & portfolio opbouw, gericht op zowel commerciële als financiële vaardigheden.

Met Startkracht worden jouw potentiële krachten geactiveerd: passie, motivatie, creativiteit, doorzettingsvermogen en eigenwaarde. Door de toevoeging van basiskennis en praktijkervaringen wordt optimaal gewerkt aan de ontwikkeling van ondernemerschap.

Dat dit werkt, blijkt wel uit de duizenden starters die begeleid werden door het IMK en inmiddels genieten van hun bestaan als zelfstandig ondernemer. Meer dan 78% van onze deelnemers start daadwerkelijk een eigen bedrijf.

Zo gaan we te werk

Bij Startkracht beginnen we met een assessment (DNO-test en een assessment door een ondernemerscoach) van de kandidaat-ondernemer en zijn idee. Met dat assesment bepalen we het verdere programma – veelal op maat – met de volgende elementen

  • Trainingen
  • Online Ondernemingsplan
  • Online trainingstool ‘I’M oK’
  • Je eigen ondernemerscoach
  • Contacten met andere startende én ervaren ondernemers.

Business coaching: als ondernemer kun je wel een steuntje in je rug gebruiken

Extra kennis over – bijvoorbeeld – klantenwerving of over het verzorgen van je administratie, maar zeker ook om je nieuwe plannen mee te maken en te toetsen: onze ondernemerscoaches zijn beschikbaar voor de volledige businesscoaching van ondernemers.

Dat doen we met een aantal gesprekken en altijd de mogelijkheid om tussendoor vragen te stellen.

Elementen van de businesscoaching kunnen onder meer zijn:

  • Monitoring en/of bespreken van commerciële/financiële voortgang
  • Doelstellingen en plan maken
  • Extra aandacht voor een specifiek gebied (marketing, meer klanten, online zichtbaarheid, financiën, administratie ed.)
  • Klankborden actuele vragen / ontwikkelingen

Het IMK heeft ondernemerscoaches in heel Nederland. Deze coaches hebben allemaal meer dan tien jaar ervaring en zijn vrijwel allemaal zelf ondernemer geweest.

Kosten

Het begeleidingsprogramma Startkracht kan vaak betaald worden door de gemeente, uitkeringsinstantie of werkgever. We doen veel Startkracht-trajecten als re-integratie vanuit bijstand, voor statushouders, het UWV (Werkfit en Naar Werk), en als outplacement bij grote organisaties of vanuit het onderwijs. En natuurlijk voor individuele ondernemers. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Starten met ondernemen

Heb je behoefte aan contact met ons om meer te weten te komen over dit onderwerp?

Outplacement naar ondernemerschap

Wij geloven dat er veel talent is voor het ondernemerschap, óók bij grote bedrijven. Wij helpen deze ondernemers in de dop bij het maken van de keuze voor het ondernemen te gaan, en begeleiden hen bij het opzetten van hun bedrijf. Het is geen zeldzaamheid: we zien dat één op de zes werknemers die in loondienst zijn, het zelfstandig ondernemerschap overweegt.

Bel ons op telefoonnummer 088 999 00 00 of gebruik onderstaand contactformulier:

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: