Stoppen of saneren

Stoppen met je bedrijf: dat is nooit een makkelijke keuze, maar soms is het beter om wél te stoppen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Onze experts helpen je om op een juiste manier te stoppen met jouw bedrijf.

Waarom wil of moet jij stoppen met je onderneming?

Stoppen met je onderneming doe je niet zomaar. Het is een lastige taak om iets wat je jarenlang hebt opgebouwd, opeens te laten stoppen. Door begeleiding te krijgen in dit proces, maak je de juiste keuzes en zijn er misschien ook wel weer mogelijkheden om een doorstart te maken. Met begeleiding van de adviseurs van het IMK zorgt voor het volgende:

  • Het afwegen van alle mogelijkheden. Zo stop je alleen als het écht niet anders kan.

  • Beperken van de kosten en het voorkomen van een faillissement.

  • Behandelen van afwikkeling met verschillende schuldeisers

  • Vlotte afronding van het stoppen, zodat je snel kan focussen op de toekomst.

Het belangrijkste is dat alles goed wordt afgerond, zodat jij je zo snel mogelijk kan focussen op een doorstart, nieuw bedrijf of een baan in loondienst. Tijdens het proces wordt je ook begeleid in de eventuele ‘rouw’ die je overhoudt aan het stoppen van je onderneming. Daarnaast begeleiden we je in de opstart van een nieuwe toekomst.

Onderzoek en gesprek: dit zijn de eerste stappen van het proces

Na het eerste telefonische contact gaan we aan de slag met een levensvatbaarheidsonderzoek. Hierbij bepalen we aan de hand van verschillende factoren hoe groot de kans is dat jouw bedrijf in de toekomst beter gaat draaien. Daarnaast maken we een financieel overzicht, om inzicht te krijgen in de financiën. Zodra de uitkomst van het onderzoek bekend is, gaan we met je in gesprek: wil en kan je verder?

De uitkomst is duidelijk: het bedrijf gaat écht stoppen.

Na het gesprek is het duidelijk, jij wil écht gaan stoppen met het bedrijf. Nu is het tijd om een plan van aanpak te maken. We bespreken wat er allemaal moet gebeuren om het bedrijf stop te zetten en hoe lang het duurt om het bedrijf definitief stop te zetten. Zodra het plan van aanpak rond is, krijg je natuurlijk ondersteuning in het daadwerkelijk uitvoeren van alle acties. Je krijgt support bij allerlei juridische vraagstukken of ondersteuning bij overname, bijvoorbeeld als je bepaalde onderdelen van je bedrijf nog kunt verkopen. Er is zelfs ondersteuning bij onderhandeling met partijen mogelijk.

Tijd om naar de toekomst te kijken!

Wanneer het stoppen van je bedrijf bijna is afgerond, is het tijd om te kijken naar de toekomst. Misschien is het mogelijk om een doorstart te maken of om een nieuw bedrijf op te richten. Een baan in loondienst is natuurlijk ook altijd mogelijk. Daarnaast begeleiden we je met schuldhulpverlening, financiering en eventuele ondersteuning in het opzetten van een nieuw bedrijf. Daardoor ben jij straks van je schulden af en kan je weer zorgeloos leven!

Meer weten over stoppen of saneren? Neem contact op!

Laat jouw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: