Ondernemersbegeleiding

Bij moeilijke omstandigheden, zoals we die gehad hebben tijdens de Corona pandemie, staan ondernemers er vaak alleen voor. Ze hebben dan veel vraagstukken in een markt waar veel tegelijk veranderd. Hiervoor biedt het IMK ondernemersbegeleiding.

De ondernemers kunnen vaak hulp gebruiken. Met ondernemersbegeleiding bieden we hulp bij:

  • Versterken van de onderneming, bijvoorbeeld om meer klanten te krijgen
  • Verbeteren van de financiële administratie en boekhouding voor goed inzicht
  • Aanpassing aan veranderingen in de markt of branche
  • Online aanwezigheid, social media ed.
  • Zaken mbt eigen personeel
  • Stoppen of doorgaan?
  • Geldzorgen en schulden

De begeleiding die we aanbieden bepalen we samen met de gemeente. En ook de manier hoe we ondernemers bereiken is een element daarin.

Heroriëntatie

Sinds 2020 heeft IMK meer dan 4000 ondernemers mogen begeleiden met heroriëntatie op het ondernemerschap. Daarbij kwamen vragen zoals: Hoe kan ik het beste doorgaan? Waar kan ik mezelf versterken? Kan scholing bijdragen aan mijn ondernemerssucces in de toekomst? Hoe kan ik herstarten na een periode van stilstand? Of kan ik beter stoppen? En natuurlijk ook vragen over meer klanten, (online) marketing, boekhouding en andere aspecten van de bedrijfsvoering.

Door de grote aantallen heroriëntaties hebben we een “best practice” ontwikkeld die goed werkt én efficiënt is. De aanpak van IMK bij deze heroriëntaties is vrijwel altijd een aantal gesprekken door een geselecteerde ondernemerscoach waarin eea is besproken. Vier uur begeleiding in een aantal gesprekken waarbij in het begin altijd de situatie en de kansen van het bedrijf globaal worden besproken.

Neem contact met ons op om te bespreken hoe we ondernemersbegeleiding in uw gemeente kunnen vormgeven.

Heb je behoefte aan contact met ons om meer te weten te komen over dit onderwerp?

Bel ons op telefoonnummer 088 999 00 00 of gebruik onderstaand contactformulier:

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: