Robin was sceptisch over sparren, maar: “Het bleek een gouden zet”

Met zijn bedrijf Orange Films produceert Robin Kroesen (33) films, livestreams en events voor de publieke en commerciële sector. Het gaat op zich allemaal goed – toch vraagt Robin zich af hoe hij gelukkiger kan worden in zijn eigen bedrijf. Het antwoord op die vraag blijkt besloten in een mailtje van het IMK.
Robin werd gekoppeld aan een sparringpartner: Eelke – en dat bleek een gouden match.

Nieuwsgierig

Even terug naar het bericht van het IMK, waar Robin vooral nieuwsgierig van werd, vertelt hij: “Er stond in dat de IMK-sparringpartners ondernemers zoals ik kunnen helpen met allerlei vraagstukken. Ik heb tot nu toe altijd alles zelf uitgezocht en zelf gedaan, dus dat maakte me wel nieuwsgierig.” Robin maakt zijn interesse kenbaar en wordt gekoppeld aan sparringpartner en ervaren ondernemer Eelke Pollé. 

Ondanks dat Robin aan het begin nog wat sceptisch is (“ik ben heel pragmatisch, en dacht: als we maar niet de hele tijd over gevoel en filosofie gaan praten”), wordt de samenwerking met Eelke al heel snel concreet. En dat is fijn, vertelt Robin, want de nood was redelijk aan de man. “MIjn werk nam een te prominente rol in mijn leven in. Zakelijk werd te snel privé, wat het sowieso al snel wordt met een eigen bedrijf.” De praktische adviezen van Eelke zijn dan ook heel welkom.

Concrete stappen zetten

De eerste stap? Een dag minder werken. Iets wat Robin onmogelijk achtte, als baas van een bedrijf “Ik dacht altijd: dat kan niet. Wat moet het personeel wel niet denken. Maar het is de beste beslissing ooit.” Ook gingen ze aan de slag met het team en leerde Robin hoe hij stuurt op cijfers en resultaat. Het levert een enorme efficiencyslag op. Daarnaast heeft Eelke, meer recent, een belangrijke rol gespeeld bij de overname van een ander bedrijf.

Resultaten om trots op de zijn, zo na een jaar. Maar ook over de samenwerking met Eelke is Robin zeer te spreken: “Ik word niet zo snel geïnspireerd door iemand, maar van haar krijg ik echt een enorme energie. Ze bracht me elke keer op nieuwe gedachten, ik had de hele dag goeie zin. Daarbij werkten we echt als een team. Superfijn.”

Wil jij weten wat een sparringpartner voor jou kan betekenen?

Wil je de inhoud van dit bericht delen? Dat kan: