Nieuwe wetgeving: Turbo-liquidatie BV stopt binnenkort

Veranderingen in de BV-liquidatieregelgeving

We willen graag de recente veranderingen in de BV-liquidatieregelgeving met je delen en begrijpelijk maken wat deze veranderingen betekenen voor ondernemers zoals jij. Na 15 november 2023 zal de zogenaamde “turboliquidatie” niet meer beschikbaar zijn, wat invloed kan hebben op het proces van BV-liquidatie.

Wat is Turboliquidatie?

Turboliquidatie was een snelle manier om een BV te ontbinden zonder tussenkomst van de rechtbank. Het was een aantrekkelijke optie voor ondernemers die hun BV snel wilden beëindigen, vooral als er geen activa of schulden waren.

Wat betekent dit voor jou?

Met de afschaffing van turboliquidatie zal een BV-liquidatie na 15 november een andere procedure volgen.

Dit betekent:

1. Langere Tijdlijnen. Heet proces kan langer duren dan voorheen, aangezien er meer stappen en goedkeuringen vereist kunnen zijn.

2. Meer Administratie. Er kunnen meer administratieve taken en verplichtingen ontstaan bij het ontbinden van je BV.

3. Juridische en Financiële Overwegingen. Het is van essentieel belang om juridisch en financieel advies in te winnen om de beste stappen te bepalen voor jouw situatie.

Wat kun je nu doen?

De volgende stappen kun je overwegen om je voor te bereiden op deze veranderingen:

1. Evalueer je BV. Heroverweeg of BV-liquidatie nog steeds de juiste beslissing is voor jouw bedrijf en financiële situatie.

2. Raadpleeg Experts. Zoek professioneel advies bij juridische en financiële experts om te begrijpen hoe de nieuwe regelgeving van invloed kan zijn op jouw specifieke situatie.

3. Voorbereiden op het Nieuwe Proces. Begin na te denken over het nieuwe proces van BV-liquidatie dat na 15 november van kracht zal zijn.

Deze veranderingen benadrukken het belang van goed geïnformeerd zijn en het inwinnen van professioneel advies bij het nemen van beslissingen met betrekking tot je BV. We raden je aan om direct een afspraak te maken met onze experts om jouw situatie te bespreken en de beste stappen vooruit te bepalen.

We zullen je op de hoogte blijven houden van verdere ontwikkelingen en stappen die je kunt nemen na 15 november.

Wil je de inhoud van dit bericht delen? Dat kan: