Faircasso en IMK slaan de handen ineen om ondernemers écht verder te helpen

In de komende jaren verwachten het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) en Faircasso een toename in cashflow problematiek bij ondernemers. Om daarop in te spelen slaan zij de handen ineen om gezamenlijk ondernemers sneller en beter te helpen in het vinden van duurzame oplossingen voor het financieel gezond krijgen van ondernemingen. De kracht en kennis van Faircasso op het gebied van debiteurenbeheer, incasso en creditmanagement brengen we samen met de kennis en ervaring van IMK over de gezondheid van ondernemers.

Sociaal incasseren

‘Faircasso is de grondlegger van sociaal incasseren en daarmee kijkt ze verder dan de schuld alleen. Juist ook naar hoe deze heeft kunnen ontstaan én hoe dat in de toekomst kan worden voorkomen. Dat past goed bij IMK waar we ook naar alle aspecten van een ondernemer kijken. Bij trajecten voor schuldsanering, zoals bijvoorbeeld bij WHOA compact, zien we een belangrijke rol voor Faircasso. De incasso ervaring én de aandacht die zij besteden aan het maken van duurzame afspraken helpen de ondernemer om direct na een doorstart niet alsnog tegen problemen aan te lopen. Dat past bij IMK om ondernemers écht verder te helpen.’ Aldus Riemer de Graaf van IMK.

Kosteloos schuldhulpbegeleiding

‘Bij Faircasso bieden wij kosteloos schuldhulpbegeleiding voor ondernemers met betaalachterstanden. We kijken met de ondernemer, in een veilige omgeving, mee naar het grotere plaatje. In plaats van ons te focussen op die ene betaalachterstand die via Faircasso loopt, brengen we alle betalingsachterstanden in beeld. Met het partnership kunnen wij ondernemers in zwaar weer, warm overdragen aan het IMK – waarna zij de ondernemer specifiek kunnen helpen doormiddel van bedrijfseconomische begeleiding. Op deze wijze bouwen we samen aan een duurzame en gezonde toekomst voor ondernemers.’ Aldus Jaime Jorba Bos van Faircasso.

Faircasso is het enige incassobureau in Nederland zonder winstoogmerk en gespecialiseerd om met hoogwaardige IT oplossingen, B2C en B2B vorderingen te verwerken. De focus ligt naast automatisering vooral op persoonlijk contact en maatwerk betaaloplossingen. Hierdoor heeft Faircasso veel ervaring met het maken van duurzame betaalafspraken met debiteuren waarmee opdrachtgevers onderaan de streep minder betalen, een hoger incassoresultaat hebben & meer klantbehoud realiseren. De winst wordt voor een groot deel geïnvesteerd in Stichting Faircasso Foundation, waarin ondernemers en particulieren geholpen worden met schuldhulpbegeleiding.

Voor iedere levensfase

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) is er voor iedere levensfase van de ondernemer en van zijn of haar onderneming. Starten, groeien, herstellen of beëindigen zijn allemaal fases waar je wel wat hulp bij kan gebruiken. Daar zorgen we voor, met meer dan 70 gekwalificeerde ondernemerscoaches en bedrijfsadviseurs. En omdat we ons richten op kleine ondernemingen en ZZPers hebben we de kennis en ervaring die daarbij past. Elk jaar begeleiden we duizenden ondernemers die een eigen inkomen genereren met hun onderneming.

Wil je de inhoud van dit bericht delen? Dat kan: