Het IMK sluit eerste partnership met Huis en Hypotheek Utrecht West

Woensdag 30 december werd de eerste officiële samenwerking met het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) een feit. Na de overhandiging van het ‘IMK logo’ door manager Adviespunten Justine Vijver mag Sander Werkhoven, eigenaar van Huis & Hypotheek Utrecht West zich officieel een IMK Adviespunt noemen.

Adviespunt

Een IMK Adviespunt is een samenwerkingsverband tussen het IMK en de financiële intermediair, zoals bijvoorbeeld een hypotheekadviseur of een assurantietussenpersoon. De samenwerking levert beide partijen mooie voordelen op. Zo verbreedt de intermediair indirect zijn producten- en dienstenaanbod. De MKB’er wordt geholpen met – nagenoeg – iedere vraag die hij of zij heeft.

Eén aanspreekpunt

Dat is fijn voor het IMK en het Adviespunt zelf, maar bovenal ook voor de ondernemer. Die kan met zijn of haar zorgen en vragen terecht bij één aanspreekpunt. Hierdoor wordt de ondernemer heel gericht geholpen. Het werkt heel gemakkelijk; een ondernemer gaat voor het afsluiten van bijvoorbeeld zijn verzekeringen of hypotheek naar zijn vertrouwde gezicht in de markt. Indien nodig wordt er doorverwezen naar het IMK voor financieringsvragen, bedrijfsovernames, sparringpartners, hulp bij starten of bijvoorbeeld wanneer er een conflict speelt .

Mijlpaal

Vijver is trots op deze mijlpaal. “Het is echt de kroon op ons werk om MKB’ers te ondersteunen en tegelijkertijd gebruik te maken van de expertise van andere ondernemers. Zeker in deze tijd is samenwerkingen aangaan om elkaar te versterken belangrijker dan ooit.”

Dit eerste Adviespunt is het begin van een grote ambitie. “De komende maanden zullen we het netwerk van Adviespunten landelijk gaan uitrollen. Ik verheug me op die samenwerkingen, waarmee we onze ondernemers uit alle hoeken van het land van dienst kunnen zijn.” Een bijkomend voordeel is het netwerk dat de Adviespunten onderling met elkaar hebben. Door diverse events en bijeenkomsten is er onderling tevens een groot aanbod aan nieuwe kennis en expertise.

Kersvers Adviespunt Sander Werkhoven is ook tevreden met het partnership: “Het mooie aan deze samenwerking is dat mijn netwerk enorm wordt vergroot. Op deze manier kan ik mijn klanten op meerdere vlakken deskundig en vertrouwd nog beter kan helpen in hun ondernemerschap. Elkaar versterken door samen te werken.”

Wil je de inhoud van dit bericht delen? Dat kan: