Train je ondernemersvaardigheden!

Als ondernemer moet je van alle markten thuis zijn. Marketing, verkoopvaardigheden, financiën, planningen en nog veel meer! Grote kans dat je niet even goed bent in elk onderdeel en hier meer over wilt leren. Volg onze trainingen!

  • Makkelijk toegang tot kennis

  • Hulp van vakspecialisten

  • Ken je opties en maak de juiste keuze

Welke vaardigheden wil jij trainen?

Wij hebben 12 verschillende trainingen voor je klaarstaan! Elke training gaat over een belangrijk onderdeel die je tegenkomt in het ondernemerschap. Kies zelf welke vaardigheden je wilt trainen óf doe de ondernemerstest. Zo kom je erachter op welke onderdelen nog extra kennis nodig is. Neem contact op, dan gaan we samen direct aan de slag!

Beschikbare trainingen

Markt

Welke vaardigheden moet jij in huis hebben voor jouw onderneming? Tijdens deze training gaan we aan de slag met de kennis en vaardigheden die jij nodig hebt om de markt, jouw klanten en de concurrentie te onderzoeken voor jouw bedrijfsidee.

Hoe vind je een ‘gat in de markt’? Waar zijn jouw klanten nu écht naar op zoek en nóg belangrijker: wie is jouw doelgroep eigenlijk? Tijdens deze training leer je om een goed product in de markt te zetten en je te onderscheiden van de concurrentie.

Verkoopvaardigheden

Hoe overtuig je anderen van jouw ideeën? Om dat te bereiken moet je jouw plannen goed kunnen presenteren. In deze training gaan we aan de slag met presentatievaardigheden.

Waarom moeten klanten bij jouw bedrijf terecht komen? In deze training breng je jouw netwerk en jouw social media plan in kaart. Daarna geef je een pitch; een korte presentatie waarin je iedereen ervan overtuigt om bij jouw bedrijf te kopen.

Verkopen, dat is een vak apart! Tijdens deze training gaan we daar dus veel mee oefenen. We vertellen je meer over bepaalde verkooptechnieken en de manier waarop jij het beste met jouw klanten kunt communiceren.

Financiën 

Tijdens deze training gaan we het hebben over de verschillen tussen investeringen, aanloopkosten en lopende kosten. Hoe wil jij benodigde investeringen financieren? Welke mogelijkheden heb jij allemaal? De kennis die jij opdoet in deze training, is makkelijk toe te passen in jouw eigen bedrijfsplannen.

Hoeveel geld komt er binnen en hoeveel geld gaat er weer uit? Aan welke financiële verplichtingen moet jij elke maand voldoen? Tijdens deze training ga je aan de slag met het maken van een begroting van omzet, inkoop en kosten. Handig, om inzicht te krijgen in jouw financiën!

De administratie; één van de belangrijkste dingen om jouw bedrijf goed draaiende te houden. Het is dus verstandig om hier genoeg kennis van te hebben, ook als je de administratie uitbesteed. We gaan het hebben over de belastingen en regelingen waar je mee te maken krijgt, de keuze die jij maakt voor de administratie en de rol van jouw boekhouder.

Marketing & communicatie 

Als jij goed weet wie jouw doelgroep is, waar ze behoefte aan heeft en wat de doelgroep triggert, weet je ook welke producten of diensten je moet verkopen. Tijdens deze training maken we een omschrijving van jouw doelgroep. Daarna gaan we verder: hoe zet jij dat om naar marketing?

Een groot netwerk komt altijd van pas. Daarom gaan we praten over jouw netwerk, goede presentatietechnieken en netwerkbijeenkomsten, die effectief zijn voor jouw bedrijf.

Hoe is jouw merk gepositioneerd en hoe positioneer jij jezelf als ondernemer? Waarom doe je wat je doet? We gaan aan de slag met een stappenplan voor (personal) branding.

Vragen? Neem contact op met het IMK!

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: