Trainingen

Goed ondernemerschap vraagt om sterke vaardigheden. Sommige vaardigheden bezit je van nature, andere vaardigheden kunnen worden verbeterd. Het volgen van gerichte trainingen helpt jou als ondernemer om in korte tijd veel kennis en nieuwe inzichten op te doen. Je kiest zelf welke vaardigheden je traint. Daarnaast kan een ondernemerstest inzichtelijk maken welke vaardigheden getraind kunnen worden.

Wij verzorgen 12 trainingen, binnen elke training komen andere vaardigheden aan bod. In kleine groepen stemmen we individueel de leerdoelen af zodat de vaardigheden sneller ontwikkeld kunnen worden. Bovendien zijn de andere deelnemers nieuwe netwerkcontacten waarmee veel kennis en ervaringen kunt uitdelen! We vertellen je graag meer over de diverse mogelijkheden.

Zelfstandig ondernemerschap

In deze training wordt gekeken naar de vaardigheden die jij als ondernemer nodig hebt. Welke vaardigheden moet jij in huis hebben? Je krijgt handvatten om de markt, je klanten en concurrentie te onderzoeken voor jouw bedrijfsidee.

Jij leert jouw aanbod van producten of diensten aan te laten sluiten bij de vraag in de markt en hoe je dat verder kunt onderzoeken. Wie is of zijn jouw doelgroepen? Waarin onderscheid jij je van de concurrentie?

Het doel van de training is dat je een eerste inzicht in de haalbaarheid van jouw bedrijfsopzet verkrijgt. Aan de hand van de winst die je moet of wilt halen ga je onderzoeken wat je kosten zijn en welke omzet je dan moet halen. Is dit haalbaar?

Deze training is gericht op het kunnen presenteren van jouw plan. Je maakt een concreet verhaal van een concept idee. Je leert de andere deelnemers te overtuigen en je krijgt feedback om je presentatie te verbeteren.

In deze training omschrijf jij je doelgroepen, je stelt de kenmerken en de omvang van de doelgroepen vast. Je kiest hoe jij je positioneert richting jouw klant of opdrachtgever. Welke strategie kies jij en hoe vertaal je dat naar de marketing?

Je positioneert jezelf in deze training met een pitch: Wie bent je? Wat doe je? Voor wie en met welke oplossing? Je brengt je netwerk in kaart. Welke marketing tools zet je in? Je maakt je social mediaplan.

Wat betekent verkopen in het algemeen en voor jou als ondernemer? Je gaat In deze training oefenen hoe je dat kunt doen. Je krijgt inzicht in de wijze van communiceren met jouw klant en in jouw aandachtspunten.

In deze training krijg je inzicht in de verschillen tussen investeringen, aanloopkosten en lopende kosten. Je krijgt handvatten zodat je dit in je eigen plan kunt uitwerken. Hoe ga je het benodigde kapitaal financieren? Welke mogelijkheden zijn er voor jou?

Je stelt een begroting op van omzet, inkoop en kosten. De training geeft je inzicht in hoe je dit kunt gebruiken in jouw plan. Is je bedrijf voldoende winstgevend en heb je cashflow genoeg om aan je verplichtingen te voldoen?

Hoe pak jij de administratie aan en welke keuzes maak je daarbij? Hoe ga je dit inrichten en welke rol heeft jouw boekhouder? Met welke belastingen heb je te maken? Welke ondernemersaftrek bestaat er voor jou? Hoe doe je de aangifte inkomstenbelasting?

Wat zijn jouw netwerkcontacten? Vindt je netwerken lastig of juist niet? Welke netwerkbijeenkomst kies jij en zijn deze voor jou effectief? Hoe presenteer jij jezelf?

Wat zijn de elementen van een merk en hoe is jouw merk gepositioneerd? Deze training geeft jou inzicht. Waarom doe je wat jij doet? Spannend: hoe pak je dat aan? Je maakt een stappenplan voor een krachtige personal branding?

Alle voordelen van I’M OK

  • De enige complete online basisopleiding voor ondernemers in Nederland
  • Leer in je eigen tempo en op een eigen plek
  • Compleet met een erkend certificaat

Heb je behoefte aan contact met ons om meer te weten te komen over dit onderwerp?

Bel ons op telefoonnummer 088 999 00 00 of gebruik onderstaand contactformulier:

Jouw gegevens zijn veilig en worden niet aan derden verstrekt. Lees onze Privacy- en Cookieverklaring.

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: