Jelle: ‘Deze coaching heeft me gesterkt in het vertrouwen dat het zeker gaat lukken’

Jelle Hoppenbrouwers (49) werkt als ondernemer in de IT als door corona een deel van zijn opdrachten wegvalt. “Eén onderdeel van mijn werk was gerelateerd aan de evenementenbranche, dus toen alle evenementen werden gecanceld, kwam ook een groot deel van mijn werk stil te liggen. Dat was het moment waarop ik dacht: het is tijd voor iets nieuws.”

Mediator

Wat volgt is een opleiding tot mediator. “Dat deed ik met veel plezier”, vertelt Jelle. “Dus toen ik de opleiding had afgerond, richtte ik meteen mijn eigen bedrijf Let’s Mediate op, en meldde ik me aan bij de Nederlandse Mediatorsvereniging. Van daaruit kwam de vraag of ik me wilde aanmelden voor het Nederland Leert Door-traject van het IMK. Dat wilde ik wel. Als zelfstandig mediator geld verdienen, bleek namelijk niet heel gemakkelijk en daarnaast loop je bij het starten van een eigen bedrijf altijd tegen problemen op, ondanks dat ik mijn hele leven al zelfstandige was.”

Eén van die problemen is het promoten van zichzelf. Jelle: “Wat ik lastig vind, is verkopen. Tegen mensen zeggen: ‘Kijk mij eens goed zijn in wat ik doe.’ Dat zit niet in mijn aard. En dat is lastig als je een eigen bedrijf hebt. In principe gingen de zaken best aardig, ik had een aantal leuke klussen, maar daar moesten er nog wel wat bij. Bij dat laatste stapje kon ik wel wat hulp gebruiken.”

Lees ook het verhaal van Mariken die leerde om meer structuur aan te brengen en van haar coach de bevestiging kreeg dat ze het juiste pad had gekozen

Het dreunt door

Bij het IMK wordt Jelle gekoppeld aan Eugenie. “Ik heb haar vanaf het begin als een zeer toegankelijke coach ervaren. Wat voor mij heel belangrijk is, is dat ze mij niet in mijn autonomie bedreigde. Je hebt coaches die meer van het type ‘je moet zus en je moet zo’, maar dat valt bij mij niet zo heel goed. Ik denk dan al snel: dat bepaal ik uiteindelijk zelf wel. Het is míjn werk, míjn leven. Maar goed, Eugenie deed dit dus heel goed. Het ging heel vlot, duidelijk en daadkrachtig.”

Eugenie weet Jelle goed in zijn eigen kracht te zetten. “Dat is denk ik voor mij het belangrijkste geweest. Natuurlijk ebt dat gevoel na een tijdje wel iets meer weg, maar het is er nog steeds. Het dreunt wel door. Verder hebben we ook heel praktisch gekeken naar bepaalde zaken, zoals de teksten op mijn website, maar die mentale boost was voor mij de grootste toegevoegde waarde. Vaker de stoute schoenen aantrekken, de boer opgaan, afspraken maken, daar was ik voorheen echt te bescheiden in. En ja – dat heeft wel geresulteerd in drie of vier afspraken afgelopen maand.”

Vertrouwen

Op het moment dat we Jelle spreken, hebben de drie sessies met Eugenie kort daarvoor plaatsgevonden. “Het is dus niet zo dat er een wereldverschuiving heeft plaatsgevonden, maar dat is ook niet zo gek. Voor het opstarten van een bedrijf kun je zeker drie jaar uittrekken. Het is ook een kwestie van vertrouwen en geduld hebben. Maar ik heb het gevoel dat deze coaching daar zeker bij heeft geholpen om me het vertrouwen te geven dat dat uiteindelijk zeker gaat lukken.”

Lees ook het verhaal van Rick die door de gesprekken met zijn IMK-coach duidelijker voor ogen heeft hoe hij de dingen kan doen die hij wil doen op een manier die bij hem past. 

Op dit moment is het tijdelijk niet meer mogelijk om een NLD-traject aan te vragen. Maar wil je advies over de levensvatbaarheid van je eigen onderneming of denk je erover om je bedrijf anders in te richten als de economie weer opengaat?

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek.

Wil je de inhoud van dit bericht delen? Dat kan: