Privésituatie ondernemers onder druk door coronacrisis

Ondernemersorganisatie ONL voor Ondernemers peilt wekelijks de stemming onder ondernemers over verschillende onderwerpen. Uit de meest recente peiling blijkt dat de druk op het bedrijf, als gevolg van de voortdurende coronacrisis, zijn weerslag heeft op de ondernemer zelf.

Zo geeft 24 procent van de ondernemers aan dat de druk op de onderneming invloed heeft op hun privésituatie – en fors ook. Vijf procent van de ondernemers zegt het persoonlijk niet meer vol te kunnen houden, en maar liefst 36 procent zegt dit gevoel soms ook te hebben.

Opmerkelijk is dat de behoefte aan steun van de overheid in deze tijden zowel gewenst (21 procent) als ongewenst (32 procent) is. Degenen die wél overheidssteun willen, krijgen dat het liefst in de vorm van een voucher voor advies of begeleiding in hun persoonlijke situatie.

Positief nieuws

Voor hen is er goed nieuws. Nadat de eerste 20.000 gratis adviestrajecten begin dit jaar in razend tempo vergeven waren, heeft het kabinet besloten om de NL Leert Door-regeling voort te zetten. Per 1 december stelt de overheid weer een beperkt aantal gratis adviestrajecten beschikbaar.

Met behulp van deze adviestrajecten kunnen ondernemers samen met een ervaren bedrijfsadviseur met een frisse blik naar hun onderneming kijken. Hoe gaat het nu met je bedrijf, waar liggen de kansen, wat zijn je plannen – en wat zijn je twijfels? Misschien is stoppen beter dan aanmodderen, maar misschien met hernieuwde inzichten en energie juist wel níet. Het alleen al delen en bespreken van je zorgen, kan je soms al vooruithelpen.

Ervaren bedrijfsadviseur

De adviestrajecten van NL Leert Door geven je de kans met een ervaren adviseur te kijken naar wat het beste is voor jou en je bedrijf in deze lastige marktomstandigheden. Grijp ‘m, die kans.

Wil je je ook aanmelden voor het NL Leert Door adviestraject, meld je dan hier aan!

Wil je de inhoud van dit bericht delen? Dat kan: