Jochem: ‘Hij prikkelde ons de hele tijd om alles in woorden te vangen’

Het NLD-traject kwam precies op het juiste moment voor Jochem Oor (50): ‘We waren net aan het kijken naar de volgende stap’

De uitnodiging voor een Nederland Leert Door-traject plofte precies op het goede moment op de deurmat van ondernemer Jochem Oor, samen met vrouw én compagnon Flora Bianchessi eigenaar van Impulsar, een creatieve designstudio. “We waren net aan het kijken wat de volgende stappen zouden worden voor ons bedrijf, met name op het gebied van acquisitie. Hoe gaan we het werven van klanten aanpakken en wat wordt onze propositie daarbij?”

Uitbreiding

Die volgende stap volgt uit de wens het dienstenpakket uit te breiden, vervolgt Jochem. “We zijn een ontwerpstudio, maar willen ook het traject ervóór doen. Het hele proces met de klant: van het uitvragen van de doelen, tot de ontwikkeling van de huisstijl tot de implementatie ervan. We wisten wel dat we dat wilden, maar het schortte aan tijd en moeite om dat naar buiten toe te vertalen.”

Zo kwamen ze bij IMK-coach Ton van der Weegen terecht – en die match bleek een goede. “Naast de standaard drie sessies die bij het traject horen, hebben we nog twee of drie sessies gehad. Hij was erg betrokken en geïnteresseerd.” Maar Ton legde Jochem óók het vriendelijke vuur aan de schenen tijdens de eerste sessie.

Prikkelende vragen

“Hij vroeg echt door op wie wij zijn en wat we willen. Eigenlijk deed hij bij ons het traject dat wij voor onze klanten willen, snap je? Hij prikkelde ons de hele tijd om alles in woorden te vangen. Door dat proces, van doorvragen en de uitdaging om onder woorden te brengen, bracht hij het steeds verder naar de essentie. Zo kwamen we tot het verhaal dat we aan klanten willen vertellen.”

Lees ook het verhaal van Cindy die de hulp van het IMK inschakelde toen door corona de omzet kelderde.

En met dat verhaal is Jochem meteen aan de slag gegaan. Het staat al op de website, en Jochem heeft goede hoop en verwachting dat ze meer klanten gaan krijgen die dit nieuwe proces helemaal zullen doorlopen.

Hernieuwde energie

Een aanrader dus, zo’n NLD-traject? “Zeker. Het heeft ons helderheid en een soort hernieuwde energie gegeven om ermee aan de slag te gaan. Daarbij is Ton een geanimeerd figuur, heel betrokken en begaan, en dat gaf ook veel motivatie om de schouders er weer lekker onder te zetten.”

Op dit moment is het tijdelijk niet meer mogelijk om een NLD-traject aan te vragen. Maar wil je advies over de levensvatbaarheid van je eigen onderneming of denk je erover om je bedrijf anders in te richten als de economie weer opengaat? Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek.

Wil je de inhoud van dit bericht delen? Dat kan: