Omzet groothandel ruim 3 procent hoger

In het eerste kwartaal van 2019 heeft de groothandel en handelsbemiddeling ruim 3 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet van de groothandel in landbouwproducten was bijna 7 procent hoger. Het aantal faillissementen in de groothandel bleef historisch laag. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de groothandel en handelsbemiddeling.

De groothandel in landbouwproducten behaalde in het eerste kwartaal bijna 7 procent meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral handelaren in akkerbouwproducten zetten meer om. Onder akkerbouwproducten vallen onder meer granen, ruwe tabak, oliën, zaden en veevoer. Ook de handelaren in bloemen en planten boekten flink meer omzet in het eerste kwartaal.

Bij de handel in industriemachines was de omzet bijna 6 procent hoger dan een jaar eerder. In andere branches binnen de groothandel werd in het eerste kwartaal ook meer omgezet, maar het verschil met een jaar eerder was kleiner dan bij de landbouwproducten en industriemachines.

Bron: CBS

Wil je de inhoud van dit bericht delen? Dat kan: