IMK Vandaag – samenvatting 8

Ondersteuning van ondernemers in uw gemeente
In een reeks korte webinars en bijeenkomsten delen externe sprekers, experts van het IMK en ervaringsdeskundigen van gemeenten hun kennis en ervaring, zodat u ondernemers in uw gemeente beter kunt ondersteunen.

8 september 2022 – IMK Vandaag LIVE

Dank je wel voor je komst naar MKB Park de Viersprong. In een kort verslag willen we nog even de inspirerende dag met elkaar doornemen. Michiel Hordijk opende de 8ste IMK Vandaag met de wens om de middag af te sluiten met 3 concrete acties.

Fred Dukel, directeur SZW bij de gemeente Den Haag, viel meteen met de deur in huis. Een belangrijke boodschap om niet het proces maar de bedoeling te laten prefereren in de hulp aan ondernemers.Want dan kom je toe aan het perspectief dat je kunt bieden. ‘En, zegt Fred, we kunnen veel meer perspectief bieden dan we met elkaar denken.’

Met elkaar hebben we in twee rondes vervolgens gewerkt aan de mogelijkheden die er zijn om ondernemers die hulp nodig hebben te vinden én hoe we dan vervolgens kunnen komen tot de dienstverlening die nodig is. Daar hielp Hans Klein Swormink, programma manager bij de KvK, bij door zijn presentatie over het eco systeem voor ondernemers in zwaar weer met ons te delen.

Een grote verantwoording als je dit als één organisatie wilt oppakken. Uiteindelijk zullen we daar met elkaar een oplossing voor bedenken deze middag. In een tweede ronde hebben we gewerkt aan de definitieve acties die per tafel aan Hans en Fred zijn gepresenteerd.

Gezuiverd van te grote ambities en aangevuld met de nodige realiteit uit de praktijk hebben alle acties uiteindelijk geleid tot 3 acties:

  1. Accountants en administratiekantoren inzetten om vroeg de problematiek te signaleren
  2. Dataverrijking benutten en de grenzen van de mogelijkheden vergroten
  3. Aanbod zichtbaar maken op die manier dat het de ondernemer raakt.

We hebben deze acties mooi rond kunnen maken met de aanvullingen uit de interactieve gesprekken met elkaar. En tijdens de volgende IMK Vandaag webinars hieraan aandacht zullen geven.

Dank iedereen voor de bijdrage en tot ziens in de IMK Vandaag op 20 oktober die weer online zal zijn.

Het IMK geeft diverse webinars komende periode.

Kunt u deze webinar niet aansluiten, maar bent u wel graag op de hoogte van de komende webinars? Laat het ons weten via de onderstaande button.

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: