Een derde van NL overweegt kerstdiner online te bestellen

Met de persconferentie van dinsdag nog vers in het geheugen is het niet alleen buiten grijs en grauw, de vooruitzichten voor met name de horeca-ondernemers zijn dat ook. Wanneer zij hun deuren weer mogen openen, is nog steeds onbekend. Dat ze met kerst dicht zijn, is helaas een feit. Toch is er een klein lichtpuntje in de duisternis.

Uit onderzoek van Ivox in opdracht van Thuisbezorgd.nl blijkt dat één op de drie Nederlanders overweegt het kerstdiner online te bestellen. Bij de groep 18 tot 34-jarigen lag dit percentage nog hoger: 48 procent, bijna de helft dus. De populariteit van online bestellen tijdens de feestdagen, komt grotendeels ten goede aan lokale ondernemers.

Support your local

Ruim 65 procent van de Nederlanders bestelt op dit moment het liefste bij lokale restaurants. Tegelijkertijd blijkt uit data van Thuisbezorgd.nl dat het online bestellen rond de kerstdagen al langer in de lift zit. In de afgelopen drie jaar is het aantal bestellingen tijdens de feestdagen met 30 procent toegenomen. Daarbij vormen ‘Derde Kerstdag’ en Nieuwjaarsdag al langer een vaste bestelprik voor Nederlanders. Volgens het onderzoek beweert maar liefst 8 op de 10 Nederlanders bijvoorbeeld op Nieuwjaarsdag online eten te bestellen (want toegegeven, hoe fijn is het dat jij en je houten kop de deur niet uit hoeven voor een prakkie, toch?).

Koken op locatie

Ook nog een optie voor koks die graag thuis koken met kerst – maar dan niet voor zichzelf: kook met de kerstdagen bij mensen thuis. Topchef Jacob Jan Boerma, eigenaar van voormalig restaurant De Leest in Vaarssen, bood deze dienst drie dagen aan, voor €4750 per avond. Het ging als een speer. “Het was op de eerste dag uitverkocht.”

Wil je de inhoud van dit bericht delen? Dat kan: