Instituut voor het midden- en kleinbedrijf

Bel 088 999 00 00 of gebruik ons contactformulier

Instituut voor het midden-
en kleinbedrijf

Een bedrijf starten om uit de bijstand te komen2023-01-23T10:44:35+01:00

Een bedrijf starten om uit de bijstand te komen

Wij geloven dat er veel talent voor ondernemerschap is, ook bij mensen die in de bijstand terecht zijn gekomen.

Een onderneming starten is voor veel mensen dé manier om hun eigen weg te bepalen. Het is een stap naar een nieuwe manier van werken, naar zelf bepalen, kansen benutten en dromen waarmaken. Starten vanuit de bijstand is een enorme kans; je kan jezelf ‘uit de bijstand ’werken met je eigen onderneming en duurzaam inkomen genereren.

Het IMK kan iedereen die gemotiveerd is om een onderneming te starten, begeleiden naar een succesvolle start van het bedrijf.

Startkracht

We ondersteunen beginnende ondernemers met Startkracht: een programma dat trainingen, persoonlijke begeleiding en hulpmiddelen zoals een online bedrijfsplan omvat. Daarbij schakelen we ons netwerk in om jouw bedrijf niet alleen een vliegende, maar ook succesvolle start te geven.

Praktisch en realistisch: nu, én straks

Wij geloven dat er veel talent voor ondernemerschap is, ook bij mensen die in de bijstand terecht zijn gekomen. Daarom helpen wij aspirant-ondernemers bij het maken van hun keuze om wel of niet te gaan ondernemen, om er wel of niet voor te gaan. We begeleiden ondernemers op een praktische en realistische manier – nu, en in de toekomst.

Starten voor Statushouders

We hebben veel ervaring met startersprogramma’s voor statushouders en vluchtelingen. De basis bij deze aanpak is Startkracht en we werken toe naar een ondernemingsplan voor de ondernemer. Er is extra aandacht voor culturele aspecten en ‘zakendoen in Nederland’, en op verzoek bieden we ook aanvullende taaltrainingen. We doen dit veelal met een groepsaanpak al is een individuele begeleiding ook mogelijk.

Neem contact op om te bespreken hoe we in jouw gemeente Starten vanuit de bijstand kunnen opzetten.

Duizenden starters gingen je voor

Dat dit werkt, blijkt wel uit de duizenden starters die begeleid werden door het IMK en inmiddels genieten van hun bestaan als zelfstandig ondernemer. Meer dan 78% van onze deelnemers start daadwerkelijk een eigen bedrijf.

Bij Startkracht beginnen we met een assessment (DNO-test en een assessment door een ondernemerscoach) van de kandidaat-ondernemer en zijn idee. Met dat assesment bepalen we het verdere programma – veelal op maat – met de volgende elementen:

  • Trainingen (link naar trainingen overzicht)
  • Online Ondernemingsplan (link naar trainingen O plan)
  • Online trainingstool I’M oK
  • Je eigen ondernemerscoach (link naar ondernemerscoach tekst)
  • Contacten met andere startende én ervaren ondernemers.

Kosten

Het begeleidingsprogramma Startkracht kan vaak betaald worden door de gemeente, uitkeringsinstantie of werkgever. We doen veel Startkracht-trajecten als re-integratie vanuit bijstand, voor statushouders, het UWV (Werkfit en Naar Werk), en als outplacement bij grote organisaties of vanuit het onderwijs. En natuurlijk voor individuele ondernemers. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bijbehorende berichten

Heb je behoefte aan contact met ons om meer te weten te komen over dit onderwerp?

Wij geloven dat er veel talent is voor het ondernemerschap, óók bij grote bedrijven. Wij helpen deze ondernemers in de dop bij het maken van de keuze voor het ondernemen te gaan, en begeleiden hen bij het opzetten van hun bedrijf. Het is geen zeldzaamheid: we zien dat één op de zes werknemers die in loondienst zijn, het zelfstandig ondernemerschap overweegt.

Bel ons op telefoonnummer 088 999 00 00 of gebruik onderstaand contactformulier:

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan:

Go to Top