Adviespunt voor ondernemers

Een IMK Adviespunt is een samenwerkingsverband tussen het IMK en de intermediair, waarbij van elkaars diensten en producten gebruik kan worden gemaakt. Dit gebeurt op basis van vertrouwen, professionaliteit en deskundigheid. Hierdoor wordt het palet aan diensten en producten indirect verbreed om zo de ondernemer te kunnen ontlasten op iedere vraag die hij heeft.

Voor de ondernemer is het heel fijn als hij bij één eerste aanspreekpunt terecht kan voor al zijn zorgen en vragen. Bijvoorbeeld; een ondernemer komt een verzekering afsluiten en hij blijkt tevens een financieringsbehoefte te hebben. Het IMK Adviespunt kan deze ondernemer dan doorsturen naar een financieringsspecialist binnen het IMK.

Wat is het IMK?

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf is al ruim 70 jaar een gevestigde naam in ondernemersland. Met een groep van gedegen en professionele adviseurs adviseert en begeleidt het IMK ondernemers in iedere fase van hun levenscyclus. Van het starten van de onderneming, tot het regelen van financieringen, conflictenbemiddeling, fusies en de uiteindelijke verkoop van het bedrijf. Onze adviseurs komen allen uit het bedrijfsleven en spreken de taal van de ondernemer. De deskundigheid van de IMK’er omvat drie deelgebieden: ondernemerscompetenties, financiële analyse en business kennis. Daarnaast beschikt de IMK’er over advies- en coachingsvaardigheden. Het streven naar een duurzaam businessmodel van de ondernemer staat centraal.

Additionele producten en diensten om jou te helpen bij de optimale dienstverlening voor jouw klanten.

Coaching. IMK Starten helpt ondernemers bij het starten van een onderneming. Samen met een ondernemerscoach, de kennis en ervaring van IMK en diverse tools wordt een ondernemer klaargestoomd om zijn eigen onderneming succesvol te beginnen. Dat doen we voor individuele ondernemers, als onderdeel van outplacement, bij gemeentes en UWV. De ondernemerscoaches van IMK zetten hun ervaring ook in voor begeleiding na de start of bijvoorbeeld bij een “herstart”.

Sparringspartners. Elke ondernemer zit wel eens met een uitdaging waarover hij of zij van gedachten zou willen wisselen met een andere ondernemer die het klappen van de zweep kent. Die dezelfde taal spreekt. Iemand met brede ervaring in het bedrijfsleven. Het IMK biedt diverse topondernemers met verschillende achtergronden. Een IMK Sparringpartner denkt mee met de ondernemers, daagt hen uit en houdt hen een spiegel voor.

Conflict en mediation. Er kan een conflict ontstaan met een klant, werknemers, leverancier, aandeelhouder of andere (externe) betrokkenen van de onderneming. Alvorens een juridische procedure te starten, kan de ondernemer ook mediation inschakelen. De adviseurs van het IMK zijn ervaren mediators en advocaten die zakelijk conflicten zo snel, efficiënt en professioneel mogelijk oplossen. Naast zakelijk conflicten zijn onze mediators ook in te schakelen voor privé scheidingen.

Financieringsspecialisten. Voor iedere financieringsvraag is een oplossing. De ondernemer kan voor deze totaaloplossing terecht bij één van onze financieel experts, zijn helpen de ondernemer hun weg te vinden in het landschap van bedrijfsfinancieringen. De adviseurs vergelijken alle aanbieders in de markt, van bancair tot non-bancair, zo ook investeerders en crowdfunding. Tevens wordt gekeken naar diverse (stapel)financieringsvormen zoals lease en factoring. Wanneer alle offertes zijn opgevraagd maakt de adviseur samen met ondernemer de beste keuze.

Fusie- en overnamespecialisten. Wanneer een ondernemer een bedrijf wil overnemen of wil stoppen met zijn eigen bedrijf kan hij bij deze afdeling terecht. Onze adviseurs kennen de markt, maken een Financieel Plan, waarderen het bedrijf, stellen een Informatie Memorandum op en zullen uiteindelijk het gehele aankoop of verkoopproces begeleiden. Zowel ondernemers in de verkenningsfase als ondernemers die het al exact weten zijn welkom.

Heb je behoefte aan contact met ons om meer te weten te komen over dit onderwerp?

Laat jouw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: