Omzet koeriers stijgt 8 procent

Uitschieters waren de post- en koeriersdiensten die de omzet over het hele jaar met bijna 5 procent zagen stijgen. Dit kwam vooral door de koeriers. De toenemende vraag naar koeriersdiensten door de online aankopen hebben de opbrengsten bij de koeriers laten stijgen met ongeveer 8 procent.

In de dienstverlening voor het vervoer hebben alle onderliggende branches een positief jaar achter de rug met omzetstijgingen tussen een krappe half procent bij de dienstverlening over water en 9 procent voor de laad-, los- en overslagbedrijven. Luchtvaartbedrijven noteerden in 2014 dezelfde omzet als in 2013. In het eerste kwartaal daalde de omzet met 2 procent. In de daaropvolgende kwartalen steeg de omzet licht.

Omzet vervoer over land in de plus

Het vervoer over land was een van de beter presterende deelmarkten als gevolg van de positieve cijfers van de goederenwegvervoerders en de verhuizers. Het vervoer over water heeft een jaar achter de rug waarin het eerste halfjaar de omzet toenam en in het tweede halfjaar daalde de omzet. Op jaarbasis was er een stijging van de opbrengsten van ruim 1 procent.

Bron: CBS