Eerder meldde CBS dat de zakelijke dienstverlening na de bouwnijverheid de best presterende bedrijfstak is in de Nederlandse economie. Vandaag publiceert CBS ook de Kwartaalmonitor Zakelijke dienstverlening met nog meer informatie over deze sector.

De omzet van de uitzendbranche steeg het sterkst in vergelijking met een jaar eerder (+8,7 procent). Hiermee realiseren de arbeidsbemiddelaars, uitzendbureaus en personeelsbeheerders al drie jaar onafgebroken omzetgroei. Ook administratieve dienstverleners, zoals accountants en belastingadviseurs, lieten een forse omzetstijging zien in het tweede kwartaal van 2016. Sinds het tweede kwartaal van vorig jaar herstelt de omzet van de administratieve dienstverleners. Dit kwartaal was de omzetgroei met 8,9 procent zelfs het sterkst van de afgelopen vier jaar.

De beveiligingsbranche en hoveniersbedrijven zagen dit kwartaal hun omzet dalen. Voor de beveiligingsbedrijven zette de omzetgroei van de afgelopen vier kwartalen niet door in het tweede kwartaal van 2016. De branche boekte net iets minder omzet dan een jaar eerder. Voor de hoveniersbranche was het de eerste omzetdaling sinds het derde kwartaal van 2013. Deze daling kan samenhangen met de forse groei van vorig jaar. Op 1 juli 2015 liep het tijdelijk lage btw-tarief voor het aanleggen en onderhouden van tuinen ten einde.

Bron: CBS