Wil jij je aanmelden?

Op donderdag 26 juni vindt in Tilburg de eerste voorlichtingsbijeenkomst vanuit Ondernemerslab Midden-Brabant plaats. Je wordt voorgelicht over ondernemerschap en aan de hand van opdrachten maken we een eerste selectie, waarna je bij een positief advies het begeleidingstraject kan starten. Individuele gesprekken in combinatie met groepsworkshops, e-learning en digitale ondersteuning vormen de basis van het traject.

Lijkt het je interessant om de weg naar ondernemerschap verder te verkennen en voldoe je aan onderstaande criteria? Meld je dan nu aan bij het Ondernemerslab Midden-Brabant via: www.olmb.nl, of volg ons op Facebook. Er zijn diverse instapmomenten mogelijk in 2014/2015.

Deelname is gratis. De kosten voor het traject worden betaald uit het Actieplan Jeugdwerkloosheid en het Europees Sociaal Fonds.

Criteria

  • Je woont in de regio Midden-Brabant (Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Baarle Nassau, Alphen Chaam, Gilze Rijen, Dongen, Oisterwijk, Loon op Zand, Waalwijk of Heusden)
  • Je hebt een bedrijfsidee, of weet al enigszins in welke sector/branche je wilt werken
  • Leeftijd tussen de 18 en 27 jaar
  • Doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Er zijn geen scholingseisen, wel moet je computervaardig zijn
  • De beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk

Achtergrond initiatief

In het kader van de bestrijding van de jeugdwerkloosheid heeft het IMK specifiek deze aanpak ontwikkeld op het gebied van Ondernemerschap en Ondernemendheid. De regio Midden-Brabant heeft de primeur als eerste te starten met dit initiatief. Het doel van dit programma is jongeren de weg naar zelfstandigheid te laten verkennen in een arbeidsmarkt die sterk flexibiliseert. Het is belangrijk dat jongeren hun eigen arbeidsperspectief creëren door vanuit een ondernemend perspectief te leren denken. Daarnaast wordt er gekeken naar wat de arbeidsmarkt nodig heeft en hoe je daar invulling aan kunt geven.