De IMK-award wordt medio november overhandigd aan de ondernemer met de ideale combinatie van passie voor en praktische invulling van ondernemerschap in de regio. ”We zijn op zoek naar een succesvolle ondernemer, waarbij de inzet van publieke middelen het verschil heeft gemaakt”, legt Han Dieperink (directeur IMK) uit. “Goed ondernemerschap vraagt om zelfdiscipline en financieel inzicht, maar zeker ook om liefde voor het vak.”

Meta de Vries (oprichter van Leerkrachtcoaching) is verheugd met de nominatie. “Bijna 30 jaar ben ik werkzaam geweest in het primair onderwijs. Tijdens de periode dat ik werkte als directeur viel mij op dat er een grote behoefte is aan praktische begeleiding en coaching. Dat bracht mij op het idee van een eigen coachbureau. Mensen in het onderwijs zijn loyaal en gericht op hun eigen ontwikkeling, maar kunnen ook best een steuntje in de rug gebruiken. Mijn doel is om laagdrempelige, praktische coaching en training aan te bieden op individuele basis, maar ook in teamverband. Het unieke van mijn bureau is dat ik externe coaching met mijn onderwijservaring combineer.

Mijn motto luidt: Vanuit je eigen kracht zoeken naar antwoorden. Worden wie je bent! Het is prachtig om te zien hoe mensen weer in zichzelf gaan geloven en het heft in eigen hand nemen, zodat dit ook in hun werk zichtbaar wordt. Op deze manier lever ik een bijdrage aan het kwaliteit van het onderwijs. De leerkracht maakt immers het verschil! De nominatie van de IMK-award vind ik echt een eer. Ik was er door verrast. Het biedt mij de kans om mijn bedrijf te presenteren en daar ben ik blij mee.”  

Erika Kraai, locatiedirecteur Basisschool De Eglantier (Tanthof) in Delft: Ik heb Meta de Vries gevraagd voor coaching en teambegeleiding op mijn school omdat zij mij raakte met haar ideeën, overtuigingen en aanpak. Wij  blijven met haar werken, omdat Leerkrachtcoaching op een vakbekwame, planmatige en gestructureerde manier ons team laat zien dat wij alles in huis hebben om ervoor te zorgen dat het onderwijs ons niet overkomt, maar door ons gemaakt wordt. Mede door haar betrokkenheid, praktische instelling en enthousiasme bewandelen we niet My way, not your way, but our HIGHway.”

Een vakjury bepaalt wie de uiteindelijke winnaar is van de onderscheiding. Deze jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wetenschap, de publieke en private sector en IMK-directeur Han Dieperink.