De IMK-award wordt eind oktober overhandigd aan de ondernemer met de ideale combinatie van passie voor ondernemerschap, toekomstgerichtheid, flexibiliteit en succesvol ondernemerschap in de regio. “We willen juist die ondernemer op een voetstuk zetten die er in slaagt om een succes te maken van een bijzonder concept”, legt Han Dieperink (directeur IMK) uit. “Want het is absoluut niet eenvoudig om in deze periode van recessie het hoofd boven water te houden. Toch slaagt een groot aantal unieke ondernemers daarin. Met dank aan echte liefde voor dat wat ze doen en gevoel voor succesvol ondernemen in de regio.”

Verheugd
Jean-Pierre Kuijpers (directeur van Kuijpers Scooters & Motoren) is verheugd over de nominatie. “Absoluut een eer en een teken dat we het goed doen”, is zijn reactie. “Mijn hele gezin is betrokken bij de zaak en we doen met elkaar iedere dag enorm ons best. Onze dochter runt het filiaal in Helmond, mijn vrouw gaat over de administratie en de verkoop, onze zoon staat in de werkplaats en zelf houd ik me bezig met de reparaties en de verkoop van onderdelen. Ons sterke punt is denk ik onze service en de persoonlijke aandacht die we geven aan de klanten. Blijkbaar doen we het goed, want anders word je niet genomineerd voor deze award. En daar ben ik echt heel erg blij mee.”

Vakjury
Kuijpers Scooters en Motoren werd gekozen uit een grote groep ondernemers. Een vakjury bepaalt wie de uiteindelijke winnaar is van de onderscheiding. Deze jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wetenschap, de publieke en private sector: Enno Masurel (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen/directeur van het VU Center for Entrepreneurship, Vrije Universiteit Amsterdam), Ger Jaarsma (directievoorzitter Kredietbank Nederland), Irene de Ruijter (eigenaar Mindful Marketing) en Han Dieperink (directeur Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf). 

– EINDE PERSBERICHT – 

Over IMK 
IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) begeleidt ondernemers op cruciale momenten in de levenscyclus van de onderneming: van start tot verantwoorde bedrijfsbeëindiging. In goede en in slechte tijden. Daarbij staat de ondernemer met zijn of haar talenten en passie centraal en wordt intensief samengewerkt met gemeentelijke organisaties en financiële instellingen. Om deze taak goed te kunnen vervullen, beschikt IMK in heel Nederland over regionale teams met 150 ondernemersbegeleiders, met branche- en regiospecifieke deskundigheid op het gebied van ondernemerschap en publieke en private microfinanciering. Meer dan 25.000 ondernemers in Nederland –waarvan 10.000 startende ondernemers- werden eerder met succes begeleid door IMK. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Brigitte van Tetterode-Buijs, IMK, 035 750 79 00, b.van.tetterode@imk.nl
 
Via deze link is een filmpje te bekijken waarin Kuijpers Scooters en Motoren wordt geportretteerd:
http://www.youtube.com/user/imkfilm#p/u/1/FPpFvcZIQzE