”De regels van een franchiseformule bepalen in belangrijke mate de kansen voor de ondernemer”, aldus Nienke Slump, verbonden aan de Stichting, “en wij willen de bedrijfseconomische en juridische kennis daarover naar voren brengen. Dat zorgt voor succesvolle franchisenemers en we stimuleren daarmee ook franchisegevers om bestaande en nieuwe formules verder te verbeteren.”

Franchiseformules vervullen een steeds belangrijkere rol in het Nederlandse ondernemerslandschap. Met bijna 800 franchiseformules, 30.000 vestigingen en 260.000 medewerkers wordt door franchisenemers ruim 30 miljard euro omzet gerealiseerd.

De Stichting Franchise wijzer gaat in de komende maanden diverse acties ondernemen om de kennistransparantie rond franchiseformules vorm te geven, o.a. door de lancering van een digitaal platform, door deelname aan de franchisebeurs in april en door het organiseren van een symposium later in 2014.

De initiatiefnemers zijn dagelijks betrokken bij franchise, ieder vanuit de eigen expertise. Daaronder het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK), Justion Advocaten, WEA Zeeland Accountants & Adviseurs en Dilling & Stuiver p&o advies.