Platform genomineerd voor beste ICT-oplossing in het MKB
Baarn, 30 oktober 2018 – Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) lanceert het eerste onafhankelijke advies- en vergelijkingsplatform voor financieringsaanvragen van het MKB. De financieringswijzer biedt ondernemers binnen het MKB inzicht in alle mogelijke financieringsvormen en helpt hen op basis van een beperkt aantal vragen de best passende financieringsvorm te vinden. Vanwege het innovatieve karakter is het financieringsplatform genomineerd voor de Computable Awards in de categorie ‘beste ICT-oplossing in het MKB’.
Klik hier om de financieringswijzer te starten.
De crisis is achter de rug en de economie draait volop, maar MKB en financiering is al langere tijd een moeizame combinatie. De terughoudendheid van de banken rond MKB-kredietverlening heeft geleid tot de opkomst van alternatieve financiers, van microkredieten en crowdfunding tot aan factoring. Het nieuwe initiatief van IMK brengt orde in het oerwoud van financieringsmogelijkheden.

Financiering zonder tijd en geld te verspillen

Voordeel van het platform van IMK is dat het onafhankelijk is. “Veel van de alternatieve partijen die recent zijn ontstaan, zijn puur transactiegericht. IMK neemt echter de behoefte van de ondernemer als uitgangspunt en ons platform vindt daar de meest passende oplossing bij. Keuzevrijheid voor de klant staat altijd voorop. Op verzoek van de ondernemer benaderen wij vervolgens diverse partijen en verzorgen binnen enkele dagen de beste offerte. De betrokkenheid van IMK zorgt voor vertrouwen aan beide kanten zodat de financiering snel en succesvol geregeld wordt en de ondernemer zich kan richten op de groei van zijn bedrijf,” vertelt Han Dieperink, directeur van het IMK.
Als Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf onderhoudt IMK al 75 jaar nauwe contacten met brancheorganisaties, banken, financieringspartijen en de overheid, met toegang tot een breed spectrum van financieringsopties. “Daarnaast brengen wij ondernemers en investeerders bij elkaar en weten wij voor ondernemers subsidies te regelen die nu vaak nog onbenut blijven. Als het bij ons niet lukt, dan lukt het nergens luidt onze belofte. Voor alles hebben wij een oplossing,” vervolgt Dieperink.
Klik hier om de financieringswijzer te starten.
Over het IMK
Het IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) begeleidt jaarlijks honderden ondernemers van start naar groei en bedrijfsoverdracht. Het verzorgt o.a. financiering, overnameadvies en assistentie bij overheidsregelingen. IMK heeft landelijk meer dan 60 adviseurs en specialisten in dienst, waarvan veel met een ondernemersachtergrond. IMK is initiatiefnemer van Stichting 155-Help-een-Bedrijf.