De Droomkast is gespecialiseerd in het restaureren van oude meubelstukken (uit de jaren 40 tot 70), waaronder veel design. Het Amsterdamse bedrijf werd verkozen boven vijf andere genomineerden. Volgens het juryrapport is De Droomkast onderscheidend en zijn de ondernemers Ian Hooglander en Moor Verbrugh er op een bijzonder originele manier in geslaagd een eigen idee te transformeren in een onderneming met veel toekomstperspectief. 

Ideale combinatie
De IMK-award is een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). De jury van de IMK-award wil met de onderscheiding ondernemerschap belonen met de ideale combinatie van passie voor ondernemerschap, toekomstgerichtheid, flexibiliteit en succesvol ondernemerschap in de regio. Daarnaast heeft de jury ook uitvoerig gekeken naar de ondernemer die op de meest effectieve manier met publieke middelen een duwtje in de rug heeft gehad en deze ook heeft benut. 

De jury bestond uit vertegenwoordigers uit de wetenschap, de publieke en private sector: 
Enno Masurel (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen/directeur van het VU Center for Entrepreneurship, Vrije Universiteit Amsterdam), Ger Jaarsma (Directievoorzitter Kredietbank Nederland), Irene de Ruijter (Eigenaar Mindful Marketing) en Han Dieperink (Directeur Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf). 

Prachtig voorbeeld
“Deze award staat symbool voor alle facetten waarmee een ondernemer te maken krijgt”, legt Han Dieperink (directeur IMK) uit. “De Droomkast is een prachtig voorbeeld van een onderneming die met een origineel concept en een eigen stijl van ondernemen een succes weet te creëren. Een terechte winnaar dus.”

‘Superblij’
De winnaars zelf zijn ‘superblij’ met hun IMK-award. “Het is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn”, licht Ian Hooglander toe. “Het geeft vertrouwen dat we er ook echt in zullen slagen om steeds meer mensen warm te maken voor ons concept. Meubels op onze eigen, unieke manier restaureren en van een nieuw uiterlijk voorzien moet gewoon een begrip worden. Daar gaan we voor.”

Intensieve begeleiding
Hooglander en Verbrugh ontvingen de award uit handen van Han Dieperink. Bij de IMK-award hoort intensieve begeleiding vanuit het IMK, waarmee ze een verdere groei kunnen realiseren.

– EINDE PERSBERICHT – 

Over IMK 
IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) begeleidt ondernemers op cruciale momenten in de levenscyclus van de onderneming: van start tot verantwoorde bedrijfsbeëindiging. In goede en in slechte tijden. Daarbij staat de ondernemer met zijn of haar talenten en passie centraal en wordt intensief samengewerkt met gemeentelijke organisaties en financiële instellingen. Om deze taak goed te kunnen vervullen, beschikt IMK in heel Nederland over regionale teams met 150 ondernemersbegeleiders, met branche- en regiospecifieke deskundigheid op het gebied van ondernemerschap en publieke en private microfinanciering. Meer dan 25.000 ondernemers in Nederland –waarvan 10.000 startende ondernemers- werden eerder met succes begeleid door IMK. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Brigitte van Tetterode-Buijs, IMK, 035 750 79 00, b.van.tetterode@imk.nl

Via deze link is een filmpje te bekijken waarin De Droomkast wordt geportretteerd:
http://www.youtube.com/user/imkfilm#p/u/6/WSdrBwyhH7s