De IMK-award wordt eind oktober overhandigd aan de ondernemer met de ideale combinatie van passie voor ondernemerschap, toekomstgerichtheid, flexibiliteit en succesvol ondernemerschap in de regio. “We willen juist die ondernemer op een voetstuk zetten die er in slaagt om een succes te maken van een bijzonder concept”, legt Han Dieperink (directeur IMK) uit. “Want het is absoluut niet eenvoudig om in deze periode van recessie het hoofd boven water te houden. Toch slaagt een groot aantal unieke ondernemers daarin. Met dank aan echte liefde voor dat wat ze doen en gevoel voor succesvol ondernemen in de regio.”

Verheugd
De ondernemers Moor Verbrugh en Ian Hooglander zijn verheugd met de nominatie. “Absoluut een eer en een teken dat we op de goede weg zijn”, is hun reactie. “Ondernemen is iets dat we hier met veel liefde en toewijding doen. Het is ook geen kwestie van moeten, we willen van De Droomkast gewoon een groot succes maken en daar doen we alles voor. Door de recessie ben je als ondernemer gedwongen om te zoeken naar andere mogelijkheden. We gebruiken tijdelijke bedrijfsruimtes en recyclen alles. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op. Wij vinden veel materialen gewoon op straat en in kringloopwinkels en daar maken we vervolgens met veel liefde echte droomkasten van. Geweldig dus dat onze manier van ondernemen gewaardeerd wordt en misschien wel beloond wordt met een onderscheiding.”

Vakjury
De Droomkast werd gekozen uit een grote groep ondernemers. Een vakjury bepaalt wie de uiteindelijke winnaar is van de onderscheiding. Deze jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wetenschap, de publieke en private sector: Enno Masurel (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen/directeur van het VU Center for Entrepreneurship, Vrije Universiteit Amsterdam), Ger Jaarsma (directievoorzitter Kredietbank Nederland), Irene de Ruijter (eigenaar Mindful Marketing) en Han Dieperink (directeur Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf). 

– EINDE PERSBERICHT –

Over IMK 
IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) begeleidt ondernemers op cruciale momenten in de levenscyclus van de onderneming: van start tot verantwoorde bedrijfsbeëindiging. In goede en in slechte tijden. Daarbij staat de ondernemer met zijn of haar talenten en passie centraal en wordt intensief samengewerkt met gemeentelijke organisaties en financiële instellingen. Om deze taak goed te kunnen vervullen, beschikt IMK in heel Nederland over regionale teams met 150 ondernemersbegeleiders, met branche- en regiospecifieke deskundigheid op het gebied van ondernemerschap en publieke en private microfinanciering. Meer dan 25.000 ondernemers in Nederland –waarvan 10.000 startende ondernemers- werden eerder met succes begeleid door IMK. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Brigitte van Tetterode-Buijs, IMK, 035 750 79 00, b.van.tetterode@imk.nl

Via deze link is een filmpje te bekijken waarin De Droomkast wordt geportretteerd:
http://www.youtube.com/user/imkfilm#p/u/6/WSdrBwyhH7s