Circus Remundo is in 2009 opgericht. Het creatieve ondernemerspaar biedt met betaalbare attracties, die bij groot en klein een positief gevoel oproepen, waaronder een rijdend theater, een rupsbaan uit 1932, een zweefmolen uit 1942 en een mobiele bioscoop een onderscheidend product. Volgens de jury hebben deze ondernemers een oude en aansprekende bedrijfstak opnieuw leven ingeblazen door het aanbod goed en creatief aan te passen op de behoefte van de markt. Maar ook door een doelbewuste verbreding van de markt. Deze ondernemers hebben het typische seizoenskarakter van de bedrijfstak goed weten te dempen door alternatieve activiteiten in het laagseizoen aan te bieden, gebruikmakend van de productiemiddelen van de onderneming.

Gemeente Renkum
“Zonder de steun vanuit de gemeente Renkum had Circus Remundo de slag naar een nieuwe marktbenadering in deze economisch zware tijden niet kunnen maken. Door de markt te verbreden naar nieuwe doelgroepen (bedrijfs- en buurtfeesten), te investeren in gewilde mobiele attracties en de bedrijfsvoering te verzakelijken wist Circus Remundo (www.circusremundo.nl) dit jaar het beste jaar tot dusver te realiseren. En dat is een compliment waard,” aldus Han Dieperink (directeur IMK).

Stimulans
De winnaars zijn vereerd met de IMK-award. ”Het is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zitten qua productaanbod en de wijze waarop we toekomstgericht ondernemen. Naast de gemeente Renkum en het IMK hebben ook de Kamer van Koophandel en de Stichting Ondernemersklankbord ons daarbij goed geholpen”, aldus de heer Verhoef. Zij ontvingen onder toeziend oog van wethouder Werk & Inkomen, Pieter van Lent en Carla de Graaff, teamleider Sociale Zaken van de gemeente Renkum, de award uit handen van Han Dieperink. Wethouder Van Lent: “De heer Verhoef en mevrouw Tebes laten zien dat je met creativiteit en doorzettingsvermogen het verschil kunt maken en daar zijn wij als gemeente erg trots op. Het is voor ons ook een erkenning dat we gemeentelijke regelingen goed toepassen en gelden goed besteden.”

De jury bestond dit jaar uit:

  • Enno Masurel, hoogleraar entrepreneurship Vrije Universiteit
  • Ger Jaarsma, directievoorzitter Kredietbank Nederland
  • Jacqueline Ruepert, directeur-eigenaar uitzendbureau Teamwerk
  • Han Dieperink, algemeen directeur Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf

De andere genomineerden waren: