De IMK-award wordt medio november overhandigd aan de ondernemer met de ideale combinatie van passie voor en praktische invulling van ondernemerschap in de regio. ”We zijn op zoek naar een succesvolle ondernemer, waarbij de inzet van publieke middelen het verschil heeft gemaakt”, legt Han Dieperink (directeur IMK) uit. “Goed ondernemerschap vraagt om zelfdiscipline en financieel inzicht, maar zeker ook om liefde voor het vak.’”

Sandra Noordoven (oprichter van Casa Cabelo), is blij verrast met de nominatie.
“Absoluut een eer en een teken dat ik op de goede weg ben”, is haar reactie. “Ik ben niet een geboren ondernemer, maar had altijd de droom om een eigen salon aan huis te beginnen. Dankzij het volgen van het IMK-ondernemerstraject is het me gelukt om die droom te verwezenlijken. Mijn kracht zit hem in de persoonlijke aandacht die ik voor iedere klant heb. Zo kan ik iedere klant advies op maat geven. Ik vind het geweldig dat ik nu de waardering krijg voor mijn lef en doorzettingsvermogen om een eigen salon te runnen, via de nominatie voor een IMK-award. En wie weet open ik ook nog eens een salon buitenshuis in de toekomst.”

Een vakjury bepaalt wie de uiteindelijke winnaar is van de onderscheiding. Deze jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wetenschap, de publieke en private sector en IMK-directeur Han Dieperink.