De overheid, brancheorganisaties, banken en KvK’s onderstrepen het belang van kennis en deskundigheid. Basiskennis op het gebied van ondernemerschap is essentieel om als ondernemer uit problemen te blijven. Ondernemers kunnen vanaf 1 december a.s. met de opleiding aan de slag.

“Goed ondernemerschap vraagt om een goede basis” legt Han Dieperink (directeur IMK) uit. “Heel veel ondernemers lopen onnodig risico, doordat zij in basiskennis tekort schieten en daar kunnen we nu met de Basisschool voor Ondernemers iets aan doen.” De opleiding is volledig online te volgen, waarbij de lerende ondernemer op maat en op afstand wordt ondersteund als de ondernemer daar behoefte aan heeft. “We zijn tot het uiterste gegaan om deze opleiding inspirerend en leuk te maken en om het de ondernemer makkelijk te maken”, vervolgt Dieperink, “want leren is normaal gesproken niet de eerste prioriteit van een ondernemer.”

IMK heeft als missie om de overlevingskans van ondernemers drastisch te verbeteren. Daarbij is het doel gesteld om per 2020 het aantal omvallende ondernemers jaarlijks met 20.000 te verminderen ten opzichte van dit jaar.

Veel enthousiaste reacties tijdens de Startersdag van afgelopen zaterdag van zowel ondernemers als andere partijen, die belang hebben bij kwaliteitsverbetering bij ondernemers, zoals de banken, administratiekantoren en de Belastingdienst: “Eindelijk een complete online basisopleiding voor ondernemers. Dit verlaagt enorm de drempel voor iedere ondernemer om het beste bij zichzelf naar boven te halen.”