De IMK-award wordt medio november overhandigd aan de ondernemer met de ideale combinatie van passie voor en praktische invulling van ondernemerschap in de regio. ”We zijn op zoek naar een succesvolle ondernemer, waarbij de inzet van publieke middelen het verschil heeft gemaakt”, legt Han Dieperink (directeur IMK) uit. “Goed ondernemerschap vraagt om zelfdiscipline en financieel inzicht, maar zeker ook om liefde voor het vak.”

Nadia Arghout (oprichter van autorijschool Arghout), is blij verrast met de nominatie. “Absoluut een eer en een beloning van mijn doorzettingsvermogen”, is haar reactie. “Ik ben de rijschool gestart omdat, toen ik zelf mijn rijbewijs wilde halen ik het lastig vond om een rijschool te vinden die bij mij paste. Ik beheerste de Nederlandse taal nog niet voldoende en dat was voor mij een barrière om mijn rijbewijs te halen. De taal moet je immers goed beheersen om de theorie van het verkeer goed te begrijpen. De Nederlandse taal ben ik nu kundig en ik bied nu rijlessen aan in het Arabisch en in het Nederlands, met name voor vrouwen. Met Arghout wil ik graag een bijdrage leveren aan de participatie van vrouwen in de samenleving en hun maatschappelijke betrokkenheid bevorderen. Als je over een rijbewijs beschikt, heb je veelal ook meer kans om werk te vinden. Ik ben verheugd  dat ik via deze nominatie de waardering krijg voor mijn doorzettingsvermogen om een eigen rijschool te beginnen voor een specifieke doelgroep.”

Een vakjury bepaalt wie de uiteindelijke winnaar is van de onderscheiding. Deze jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wetenschap, de publieke en private sector en IMK-directeur Han Dieperink.