Wethouder Jan Vermeer (Economie en Toerisme): “Voor ons was een belangrijke doelstelling voor het aansluiten bij 155 dat het voorkomen van een faillissement altijd beter is dan ‘genezen’. Schadelastbeperking voor de gemeente Valkenburg aan de Geul, ook op dit vlak, is immers een belangrijke pijler. Daarnaast vinden wij het als gemeente belangrijk om onze lokale ondernemers te steunen waar mogelijk, ook in moeilijke tijden. Met het continueren van de samenwerking op het gebied van 155, kunnen we hier zorg voor blijven dragen.”

155 kosteloos voor ondernemers

Met het initiatief ‘155-Help-een-bedrijf’ kunnen ondernemers uit Valkenburg aan de Geul ook in 2016 kosteloos terecht bij het IMK voor bedrijfsadvies en ondersteuning. Veel ondernemers die het moeilijk hebben, zoeken te laat hulp uit schaamte of onwetendheid. En dat is niet nodig. Iedereen kan het wel eens een periode zwaarder hebben. Met deze eerste hulplijn is het voor ondernemers laagdrempelig om zich te melden via een speciaal telefoonnummer of een website. De ondernemer kan direct daarna aan de slag met een adviseur van het IMK om naar oplossingen te zoeken.

Maurice Croux, Regiomanager Zuid-Oost IMK: Het continueren van de samenwerking op het gebied van 155 geeft aan dat de gemeente Valkenburg aan de Geul de lokale economie een warm hart toedraagt. En graag haar steentje wil bijdragen om ondernemers te ondersteunen waar mogelijk, met behulp van de expertise van het IMK op het gebied van ondernemerschap. Wij hopen dan ook dat ondernemers die het moeilijk hebben, zich melden bij 155, ook in 2016.”

Ondernemers uit Valkenburg aan de Geul waarvan de continuïteit van hun onderneming in het geding is, kunnen voor meer informatie tijdens kantooruren direct contact opnemen met het telefoonnummer:  088  999 0 155, of 24 uur per dag via internet: www.155.nl.