Zet de eerste stap om van jouw belastingschuld af te komen!

Dit krijg je:

  • Onafhankelijke verklaring voor de Belastingdienst

  • Krijg inzicht in de financiële situatie van jouw bedrijf

  • Maak een goede keuze voor de toekomst

  • Extra begeleiding of financiële hulp mogelijk

  • Kom van je belastingschulden af!

Het IMK is bekend van:

Ben je journalist en heb je een vraag over een persbericht of over een trend in de wereld van de MKB’er in Nederland? Wil je een interview aanvragen met IMK-directeur Michiel Hordijk of wil je een van onze specialisten spreken? Journalisten kunnen contact opnemen met onze afdeling communicatie. Bekijk hiervoor de speciale perspagina.

Ben je niet werkzaam in de media, neem dan contact op via ons contactformulier.

100.000+

Ondernemers geholpen

70 jaar

Oplossingen voor MKB

1200+

Klantwaarderingen

Aanwezig

Landelijk, lokaal en online

Waarom screening belastingschuld?

Lukt het je niet om de schulden uit de coronaperiode te betalen of heb je hier meer tijd voor nodig? Goed nieuws: de Belastingdienst wil met je meedenken. Zij bieden extra uitstel, een betalingsregeling of soms zelfs schuldsanering aan. Máár: daarvoor moet je wel weten of jouw bedrijf nog levensvatbaar is. De Belastingdienst vraag een verklaring van een onafhankelijke, derde partij. Dat betekent dat jouw eigen boekhouder deze verklaring bijvoorbeeld niet kan maken.

Het IMK is wél zo’n onafhankelijke partij. We zijn vertrouwd partner van ondernemend Nederland én de overheid. We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zijn ISO gecertificeerd en voldoen aan alle privacygegevens. De uitkomst van het onderzoek wordt dan ook alleen aan jouw doorgestuurd. Jij bepaalt wat je met de uitkomst van het onderzoek gaat doen.

De screening geeft je inzicht over de situatie van jouw bedrijf en de stappen die je het beste kunt zetten voor jouw bedrijf. Weet je niet goed hoe je deze vervolgstappen zelf kan zetten? Dan begeleiden we je naar het gewenste resultaat. Je staat er niet alleen voor! 

Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. Wij maken ondernemers succesvoller.

Wij helpen jouw bedrijf succesvoller te maken. Dat doen we door je te helpen wanneer je in zwaar weer zit – door steun te regelen die je normaal gesproken niet snel kan krijgen – maar ook wanneer je juist nieuwe stappen wilt gaan zetten met jouw onderneming. Bijvoorbeeld door klaar te staan als sparringpartner of door mee te denken bij overname en financiering.