Ondernemersspecialist

Profiel: Startende ervaring en met ruime ervaring
Locatie: thuiswerken en/of op locatie in overleg met opdrachtgever

IMK Intermediair is landelijk een grote speler op het gebied van advisering over en uitvoering van ondernemersregelingen binnen het sociale domein. We voeren onder meer onderzoeken uit naar levensvatbaarheid van ondernemingen in het kader van het Bbz en brengen advies uit over TOZO. IMK Intermediair werkt voor diverse gemeenten en/of zelfstandigenloketten.

We zijn op zoek naar uitbreiding van ons team, deels door uitbouw van de vaste formatie, maar ook door het flexteam uit te breiden.

Functie
Veel ondernemers hebben het op dit moment zwaar of zien onzekere tijden tegemoet. De overheid heeft voor ondernemers meerdere vangnetten om te bewerkstelligen dat dat (financiële) problemen kunnen worden opgelost. Als Ondernemersspecialist werk je namens IMK bij gemeenten en ondersteun je gemeenten bij de uitvoering van diverse ondernemersregelingen zoals Bbz, IOAZ, TOZO (inmiddels gestopt, nog wel controle werk). De ondernemers waarmee je contact hebt zijn overigens in de meest uiteenlopende sectoren actief.

Wij zijn daarmee doorlopend op zoek naar collega’s ondernemersspecialisten met startende ervaring en ondernemersspecialisten met ruime ervaring in het vakgebied. Je werkt in deze functie op detacheringsbasis bij een gemeente.

Taken
De werkzaamheden kunnen verschillen, afhankelijk van de opdracht en de vraag van de gemeente. Onderstaand een overzicht van de meest voorkomende taken:

  • Je fungeert als eerste aanspreekpunt en schakel voor ondernemers die beroep willen doen op één van de ondernemersregelingen van de gemeente door het voeren van intakegesprekken en informatieverstrekking.
  • Je herkent de vraag achter de vraagt en denkt proactief mee in oplossingen.
  • Je fungeert als regisseur bij een aanvraagproces.
  • Waar nodig schakel je externe deskundigheid in.
  • Afhandeling van aanvragen.
  • Berekening van rentereductie en definitieve inkomens.
  • Debiteuren- en mutatieonderzoeken.
  • Controle werkzaamheden (TOZO en/of Bbz).
  • Opstellen van beschikkingen en schuldbekentenissen.
  • Zorgdragen voor een correcte doorverwijzing indien nodig.

Profiel ruime ervaring
Je hebt aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring met het specifieke vakgebied van ondernemersregelingen binnen het sociale domein en bent bekend met gemeentelijke systemen IT-systemen. Je bent ten minste 2 dagen per week beschikbaar.

Profiel startende ervaring
Wanneer je affiniteit hebt met ondernemerschap, beschikt over een finance-achtergrond (hbo) en/of fiscaal/juridische opleiding dan nodigen we je uit om te reageren. Je dient dan wel ten minste 4 dagen per week beschikbaar te zijn. In dat geval bieden we je dienstverband aan en voorzien we je van de nodige opleidingen en trainingen om het vak te leren. Je krijgt dan bovendien een mentor die je verder wegwijs maakt.

Voldoe jij niet helemaal aan de gestelde criteria, maar ben jij wel van mening dat jij de juiste persoon bent? Voel je vrij om te reageren via hrm@imk.nl.

Heb je interesse en wil je direct solliciteren?

Zie je een vacature die jou aanspreekt enen wil je onderdeel zijn het IMK-team? Stuur dan je CV en motivatie naar hrm@imk.nl. Mocht je eerst meer informatie willen hebben, bel dan 088 999 00 00.

Solliciteer direct!

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: