Junior Ondernemersspecialist

Functieomschrijving
Veel ondernemers hebben het op dit moment zwaar of zien onzekere tijden tegemoet. De overheid heeft meerdere vangnetten voor ondernemers om te voorkomen dat (financiële) problemen ernstiger worden of geheel uit de hand lopen. Als (junior) ondernemersspecialist ben je gedetacheerd bij een gemeente en ben je de gesprekspartner voor ondernemers in zwaar weer. Spreekt dit je aan? Dan horen we graag van je!

Over het IMK
Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (het IMK) ondersteunt kleine en zeer kleine ondernemers in goede tijden, maar ook in zware tijden, met een breed pakket aan diensten. Wij zijn goed thuis in het thema ondernemen met tegenwind; iets wat veel ondernemers in deze tijd ervaren. Binnen ons bedrijfsonderdeel positioneren we ons als de schakel tussen ondernemer en overheid.

De afdeling detachering van IMK zet gepassioneerd deskundigheid, kennis en ervaring in bij de uitvoering van de ondernemersregelingen binnen het dynamische werkveld van het sociale domein. IMK is een landelijke organisatie met een sterke regionale verankering. Ons hoofdkantoor is gevestigd op een mooie locatie in Woudenberg; we werken landelijk.

De functie
Een (junior/trainee) ondernemersspecialist heeft een afwisselende en veelzijdige functie. Je bent het (eerste) aanspeekpunt voor diverse ondernemers; van starter tot groeier tot de ondernemer die met zijn zaak moet stoppen. Daarbij zijn de ondernemers die je spreekt in de meest uiteenlopende sectoren actief. Je voert (intake)gesprekken over de toepassing van ondernemersregelingen zoals het Bbz, de IOAZ en de Tozo, maar ook over de inzet van bijvoorbeeld maatschappelijk werk of schuldhulpverlening.

Daarnaast toets je aanvragen en zorg je voor een juiste afhandeling van die aanvragen. Controle- en heronderzoeken kunnen ook deel uitmaken van je functie.

Vanuit het IMK word je bij één of enkele gemeenten gedetacheerd, en maak je kennis met diversiteit in beleid en met het reilen en zeilen binnen verschillende organisaties.

Het traject
Als trainee start je met een intern opleidingstraject, bestaand uit een theoretisch en een praktisch deel. Je maakt kennis met de vaktechnische onderdelen en wordt bijvoorbeeld ook getraind in het verbeteren van je gesprekstechnieken en het voeren van slecht nieuws gesprekken. De trainingen worden verzorgd door specialisten die zelf in de praktijk werkzaam zijn en daarmee maak je tijdens de opleiding ook meteen kennis met de praktijk.

Na het afronden van de interne opleiding ga je de opgedane kennis voor onze opdrachtgevers in de praktijk brengen, begeleid door een vaste mentor.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo- opleiding, bij voorkeur op het gebied van (fiscaal) recht, MER, (bedrijfs-)economie of bestuurskunde.
 • Je hebt stage- en/of werkervaring binnen het sociale domein, of de ambitie om hierbinnen te gaan werken.
 • Je hebt affiniteit met ondernemen of ondernemers.
 • Je bent aantoonbaar analytisch en communicatief vaardig.
 • Je bent aantoonbaar ambitieus, flexibel en weerbaar.
 • Je bent leergierig en in staat om nieuwe stof snel eigen te maken.
 • Je beschikt over een rijbewijs (B) en vindt een stukje reizen geen probleem.
 • Je bent bereid 32 tot 40 uur te werken

Wat bieden wij?
Onze organisatie heeft oude roots, maar een moderne blik. We gaan graag in overleg met je bij een goede match. Dit is in elk geval waar we nu aan denken:

 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid.
 • Een bruto maandsalaris van € 2.300 tot € 2.800 op basis van 40 uur, afhankelijk van je achtergrond/ervaring, met 25 vakantiedagen en vakantiegeld. Een tijdelijke kennismakingsstage (max. 2 maanden) met aangepast salaris kan eveneens tot de mogelijkheden behoren
 • Een telefoon en laptop van de zaak en een reiskostenvergoeding.
 • Begeleiding door een ervaren mentor.
 • Opleiding binnen het vakgebied.

Interesse?
Pas jij in het profiel en wil je onderdeel zijn het IMK-team? Reageer dan met je CV en een korte motivatie via hrm@imk.nl! Mocht je eerst nog wat meer informatie willen hebben, stuur dan een berichtje.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Werk vanuit huis mogelijkheden
 • Vakantiegeld
 • Reiskostenvergoeding
 • Bedrijfstelefoon
 • Budget voor professionele ontwikkeling

Contractduur: 12 maanden
Parttime uren: tenminste 32 uur per week
Soort dienstverband: fulltime, parttime, bepaalde tijd

Heb je interesse en wil je direct solliciteren?

Zie je een vacature die jou aanspreekt enen wil je onderdeel zijn het IMK-team? Stuur dan je CV en motivatie naar hrm@imk.nl. Mocht je eerst meer informatie willen hebben, bel dan 088 999 00 00.

Solliciteer direct!

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: