Stoppen of Doorgaan

Ruim 68% van alle zelfstandige ondernemers worstelt wel eens met de vraag: Stoppen of Doorgaan? Is dit het allemaal wel waard? Is de balans er nog wel? Hard werken, wakker liggen soms en in ruil onzekerheid en zorgen. Is de energie er nog om zo door te gaan? Of is het tijd om de vruchten te plukken? Wordt het tijd om het stokje over te dragen of het bedrijf te beëindigen of is het juist een moment om gas te geven?

Stoppen of Doorgaan is geen simpele ja/nee vraag. Er zijn foute, goede of betere manieren om te stoppen en ook om juist door te gaan. Een beslissing met veel opties aan beide kanten en veel te verliezen en te winnen. Een beslissing, die je beter niet alleen kunt nemen.

In een gesprek met één van onze regionale bedrijfsadviseurs wordt de (vooral bedrijfseconomische en financiële) situatie van de ondernemer op hoofdlijnen in kaart gebracht en worden alle opties verkend met mogelijke consequenties.

Het resultaat van het gesprek is een basis voor besluitvorming door de ondernemer over de toekomst van de onderneming. Er wordt een korte samenvatting van het gesprek inclusief de conclusies c.q. actiepunten opgesteld door de bedrijfsadviseur en toegestuurd aan de ondernemer.

Onze aanpak: 3 eenvoudige stappen

U staat voor een belangrijke beslissing. Daarom vinden wij dat een kennismakingsgesprek meer is dan zomaar een gesprek. We leren u en uw bedrijf graag kennen. Daarnaast is het voor u een moment om de adviseur en het IMK te leren kennen. Na de kennismaking doen we u indien gewenst een adviesvoorstel. In dit voorstel definiëren we de doelen, de aanpak, de kosten en de planning. U houdt de regie en geeft zelf aan of u verder wilt.
Samen voeren we het opgestelde plan uit. We zetten de eerste stappen en verzamelen de Quick Wins. We analyseren de eerste resultaten en gaan verder met de uitvoer. Als het goed bevalt gaan we samen verder met de versnelling. Ook hiervoor geldt; u houdt de regie en geeft zelf aan of u verder wilt.
We analyseren en optimaliseren de resultaten. Door het zetten van korte sprints werken we verder aan realisatie van de gestelde doelen. Ook evalueren we de behaalde resultaten.
Overname en financiering

Heb je behoefte aan contact met ons om meer te weten te komen over dit onderwerp?

Bel ons op telefoonnummer 088 999 00 00 of gebruik onderstaand contactformulier:

Jouw gegevens zijn veilig en worden niet aan derden verstrekt. Lees onze Privacy- en Cookieverklaring.

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: