Veelgestelde vragen vanuit het Stap Ontwikkeladvies

Goed dat je deelneemt (of van plan bent deel te nemen) aan het STAP Ontwikkeladvies. Op deze pagina vind je de meeste gestelde vragen en onze antwoorden.

UWV Naar werk

Wat is het + aanmelden

Goede vraag. Het traject bestaat in totaal uit 3 gesprekken van in totaal 4 uur met een gekwalificeerde coach. Vooraf zullen we je vragen om enkele vragenlijsten in te vullen en documenten aan te leveren. Het traject heeft een waarde van € 700. De subsidie wordt na het positief afronden van het STAP onwikkeladviestraject aan IMK overgemaakt en daarmee wordt de coach betaald voor zijn tijdsinvestering en werkzaamheden. Voor jou zitten hier geen kosten aan vast. Wel hechten wij waarde aan jouw commitment en inzet om een goed resultaat te behalen.

Dit gratis ontwikkeladvies is speciaal beschikbaar voor deelnemers met een praktisch beroep en maximaal zijn opgeleid t/m mbo 2 niveau. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op via 088 999 00 00 of gebruik ons contactformulier.

Ben je enthousiast? Dat snappen we. Je vult je gegevens in in het formulier op de website. Je ontvangt een bevestiging en wij houden je op de hoogte. We zullen je ook vragen af en toe informatie aan te leveren, die we nodig hebben om jouw STAP ontwikkeladviestraject officieel bij de overheid aan te vragen, zodat dit voor jou 100% betaald wordt.

We verwachten van iedereen die begint aan het STAP Ontwikkeladvies er zin in heeft en van plan is het traject volledig af te ronden. Vooraf zal je ons wat moeten aanleveren, denk aan je BSN nummer. Daarmee kunnen we de subsidie aanvragen. Als alles goed is aangeleverd, heb je natuurlijk ook nog de 3 gratis coachingsgesprekken.

Nee. Het STAP Ontwikkeladvies is persoonlijk en niet overdraagbaar.

Nee, zeker niet. Na afronding krijg je van ons een ontwikkeladvies én een certificaat. Daarmee kan je zelf verder aan de slag om jouw toekomst te verbeteren.

De coaching

Alle gesprekken vinden online  plaats. Wij maken hierbij gebruik van het programma Zoom. Je ontvangt onze zoomlink in de afspraakbevestiging en we sturen nog een reminder 1 dag voor het gesprek.

Je hebt in totaal 3 gesprekken van 80 minuten (1:20 uur). In totaal heb je 4 uur lang begeleiding van een coach. Dat klinkt goed, niet waar?

Ja, je kan zelf een coach aangeven. Deze coach profielen vind je op onze website. In de aanmelding kan je neerzetten welke coach je voorkeur heeft.  Als je niks hebt aangegeven, gaan we samen met jou op zoek naar een goede match.

Het kan door omstandigheden zijn dat je jouw afspraak wil verplaatsen. Indien je jouw geplande afspraak voor het eerste gesprek wil verplaatsen dan kan je ons bereiken op telefoonnummer 088 999 00 00. Wil je jouw tweede of derde gesprek verplaatsen dan kan je dit met jouw coach bespreken. De contactgegevens van de coach staan in de mail en bevestiging van IMK.

Het eerste contact met de coach vindt plaats tijdens het eerste coachingsgesprek. Deze eerste afspraak wordt ingepland door het Belteam. Wil je eerder contact opnemen met de coach? Dan kan je deze altijd even een mailtje sturen.

Soms kan het voorkomen dat de klik er echt niet is. Omdat het traject niet lang is, is het niet ideaal om over te stappen naar een andere coach. Mocht het toch nodig zijn, dan kan je dit aangeven via je coach of bellen met het Belteam via telefoonnummer 088 999 00 00.

Het is mogelijk om eerder te stoppen met het STAP Ontwikkeladvies. Je kan de door de overheid verstrekte subsidie niet nogmaals gebruiken. Mocht je toch eraan denken om eerder te stoppen? Bespreek dit dan met jouw coach of bel ons op telefoonnummer 088 999 00 00 om samen te kijken naar een oplossing.

Je kan annuleren, maar dat is natuurlijk ook zonde. Denk je aan annuleren? Bespreken dit dan met je coach of bel het Belteam via telefoonnummer 088 999 00 00.

Wat hebben jullie nodig?

Voordat je start met het STAP Ontwikkeladvies, is het belangrijk dat je dossier op orde is. Waarom? Je STAP Ontwikkeladvies is 100% betaald door de overheid. Daarom moeten we aan enkele voorwaarden voldoen. We vragen je het volgende aan te leveren.

  • Je BSN nummer. Dit gebruiken we ter identificatie.
  • Een digitale handtekening op je Eigen verklaring. Je geeft hiervoor eenvoudig toestemming voor inzage in jouw dossier.
  • Een handtekening op jouw Ontwikkeladvies. Dit ontvang je na jouw 3 coachingsgesprekken en hebben we nodig om jouw traject af te kunnen sluiten.

Dat is eigenlijk heel simpel. Wanneer wij het traject niet goed volgen, krijgen we de subsidie niet. Zonder de subsidie, krijgt de coach van jou niet betaald. Daarom moeten we de voorwaarden die de overheid stelt goed opvolgen.

Om deel te nemen aan het traject is het noodzakelijk dat je akkoord gaat met dit document en deze ondertekent. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) betaalt dit coachtraject. SZW wil middels deze verklaring jouw goedkeuring om te kunnen controleren of het IMK dit traject goed heeft uitgevoerd. Daarom zal een controleur van SZW in de gegevens (inclusief verslagen) kunnen kijken. Deze controleur heeft geheimhoudingsplicht en bekijkt alleen of de aanvraag aan de eisen voldoet. Daarnaast wil SZW beoordelen of de subsidie goed is gebruikt en daarvoor onderzoek doen onder de deelnemers.

Om te kunnen starten met het STAP Ontwikkeladviestraject, is het noodzakelijk dat je vooraf en achteraf een document tekent.

Vooraf teken je de Eigen Verklaring. Wat is het? In het document geef jij toestemming in inzage in jouw dossier. Bij een mogelijke controle kan gekeken worden of de subsidie correct is uitgevoerd. Geen zorgen, alles is én blijft vertrouwelijk.

Ook vragen wij jou om ons te laten weten dat je betrokken bent om dit traject te doen. We hebben een beperkt aantal plekken en werken graag samen met deelnemers die er echt zin in hebben!

Na het traject teken je je Ontwikkeladvies. Daarin staat het verslag van jullie coaching en ook de prestatieverklaring (het aantal uur dat je coaching hebt gehad).

In de prestatieverklaring staat het aantal gesprekken die je met jouw coach hebt gevoerd en de gesprekstijd in minuten.

Dat kan heel eenvoudig. Je krijgt een mail van ons met daarin een link van Signhost om het PDF-document te ondertekenen. Je kan dit met je muis of vinger doen.

De coach bespreekt samen met jou wat er in het advies komt. Dit ontwikkeladvies is vertrouwelijk en kan alleen worden ingezien door een controleur van SZW of voor kwaliteitscontrole.

Het STAP Ontwikkeladvies is een door de overheid gesubsidieerd traject. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) betaalt de kosten van de coaching en zij wil kunnen beoordelen of dat conform de gestelde eisen en voorwaarden is gedaan.

Na afronding van het STAP Ontwikkelavies sturen wij de subsidieaanvraag in. Onderdeel van deze aanvraag is jouw BSN-nummer, de toestemmingsverklaring en de Prestatieverklaring (daarin staat dat je de 3 coachingsgesprekken hebt gedaan en wanneer). De overige documenten kunnen voor controle door het Ministerie bij ons worden opgevraagd.

Ontwikkeltesten

Ter voorbereiding op onze gesprekken, nodigen we je uit ontwikkeltesten in te vullen, namelijk: Talenten & competenties, Loopbaanwaarden, Beroepentest.

De uitslag van deze testen geven jou en de coach inzicht in je persoonlijke kwaliteiten, talenten en interesses. Dit zullen we doornemen tijdens de eerste afspraak en daarbij staan jij en je coach natuurlijk uitgebreid stil bij jouw bedrijf.

Soms kan aanvullend nog een ondernemerstest afgenomen worden, als jij en de coach denken dat dit handig is.

Je krijgt na aanmelding een uitnodiging voor de ontwikkeltesten via de mail.

Je kunt de ontwikkeltesten direct starten via https://imk.nl/backup/arbeidsmarktscan met de jouw e-mailadres en eerder verstuurde wachtwoord per e-mail. De e-mail met inloggegevens ontvang je 2 weken voor je eerste afspraak. Wil je alvast eerder beginnen dan kan je jouw wachtwoord resetten om direct te beginnen.

Zoom

Je hebt je zoom inloggegevens via de mail ontvangen met daarin de afspraakbevestiging. Een dag van tevoren sturen wij ook nog een reminder via Whatsapp met daarin de zoom link.

In de afspraakbevestiging staat een persoonlijke Zoom-link van de coach. Als je op deze link klikt, kom je in de wachtruimte en word je op de afgesproken datum en tijd door de coach toegelaten tot het gesprek. Zoom is te gebruiken met een mobiele telefoon, tablet, laptop of PC. Wel heb je hiervoor een werkende internetverbinding, microfoon en (web)cam nodig.

Je hoeft Zoom niet te installeren hiervoor.

Veiligheid

Bij IMK is vertrouwelijkheid en integriteit van groot belang. Al onze coaches hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend. Ze werken bovendien volgens de gedragscode die de overheid voorschrijft. Deze is op verzoek beschikbaar.

Overig

Dat kan natuurlijk. Je mag ons altijd bellen via 088 999 00 00 of gebruik ons contactformulier.
Starten met ondernemen

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Aarzel niet, wij zijn je graag van dienst!

Jouw gegevens zijn veilig en worden niet aan derden verstrekt. Lees onze Privacy- en Cookieverklaring.

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: