Ondernemerstest

Welke ondernemersvaardigheden beheers je optimaal? Zijn er misschien vaardigheden of aandachtspunten die je met een beetje aandacht verder zou kunnen ontwikkelen? Ongetwijfeld, maar welke vaardigheden zijn dat? Voor het antwoord op deze vragen hebben wij De Nieuwe Ondernemerstest (DNO) ontwikkeld. Deze ondernemerstest omvat maximaal 90 stellingen over acht aspecten, die in 30 minuten kan worden ingevuld.

Wanneer wij je als starter begeleiden krijg je een persoonlijke inlogcode voor de DNO. Deze ondernemerstest levert het profiel op van ondernemers rond acht aspecten. Elk van deze aspecten beïnvloedt de duurzame levensvatbaarheid van een onderneming (gezond ondernemerschap).

  • De aspecten motor, marktinzicht en sociale oriëntatie geven een beeld over de mate van ondernemerschap.
  • De aspecten verkoper, vakman, manager en basis gaan over de competenties en rollen die jij als ondernemer voor een goede uitvoering moet beheersen.
  • Het aspect ‘persoonlijke ruimte’ geeft inzicht in jouw risicoprofiel.

Bij de beoordeling geldt 7.0 als ‘voldoende’ norm bij ieder aspect, tenzij voor de specifieke branche waarin je actief bent een andere norm van toepassing is. Indien de score voor een aspect lager is dan de norm, dan kwalificeert zich dit als een risicogebied waarvoor aandacht moet zijn.

Voordelen:

  • Inzicht in persoonlijke kwaliteiten
  • Eenvoudig in gebruik
  • Online in te vullen

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf beschikt over een eigen kenniscentrum ter ondersteuning van de dienstverlening.

acfcontrolled

Stel jouw vraag via onderstaand formulier

Jouw gegevens zijn veilig en worden niet aan derden verstrekt. Lees onze Privacy- en Cookieverklaring.

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: