Project Description

Ondernemersscan

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf heeft De Nieuwe Ondernemerstest ontwikkeld, gebaseerd op levensvatbaarheidsonderzoeken bij meer dan 50.000 gevestigde zelfstandige ondernemers en 10.000 startende ondernemers. De Nieuwe Ondernemerstest omvat maximaal 90 stellingen over acht aspecten, die in 30 minuten kan worden ingevuld.

De Nieuwe Ondernemerstest levert het profiel op van ondernemers rond acht aspecten, die de duurzame levensvatbaarheid van een onderneming beïnvloeden (gezond ondernemerschap).

  • De aspecten motor, marktinzicht en sociale oriëntatie geven een beeld over mate van ondernemerschap.
  • De aspecten verkoper, vakman, manager en basis gaan over de competenties en rollen van de ondernemer die hij voor een goede uitvoering moet beheersen.
  • Het aspect ‘persoonlijke ruimte’ geeft inzicht in het risicoprofiel van de ondernemer.

Bij de beoordeling geldt 7.0 als ‘voldoende’ norm bij ieder aspect, tenzij voor de specifieke branche van de ondernemer een andere norm van toepassing is. Indien de score voor een aspect lager is dan de norm, dan kwalificeert zich dit als een risicogebied waarvoor aandacht moet zijn.

Voordelen:

  • Inzicht in persoonlijke kwaliteiten
  • Eenvoudig in gebruik
  • Online in te vullen

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf beschikt over een eigen kenniscentrum ter ondersteuning van de dienstverlening.

acfcontrolled

Heb je behoefte aan contact met ons om meer te weten te komen over dit onderwerp?

Bel 088 999 00 00, stuur een e-mail naar info@imk.nl of maak gebruik van dit contactformulier:

Jouw gegevens zijn veilig en worden niet aan derden verstrekt. Lees onze Privacy- en Cookieverklaring.

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: