I’M OK e-learning

Goed ondernemerschap vraagt om een goede basis. In de praktijk zien wij dat veel ondernemers onnodig risico lopen omdat relevante basiskennis ontbreekt. En dat is jammer.

Contact opnemen

Een goede basiskennis op het gebied van ondernemerschap is immers essentieel om problemen in de toekomst te voorkomen. Om deze reden hebben wij een complete online basisopleiding ontwikkeld, om iedere (startende) ondernemer in 7 modules van de noodzakelijke basiskennis te voorzien om succesvol te gaan ondernemen.

Basisopleiding voor ondernemers

Als startende ondernemer oriënteer je jezelf op de markt, klant en concurrentie. Je onderzoekt de mogelijkheden voor jouw onderneming en vormt een beeld van je doelgroep. Ondernemerschap is het vermogen iets te creëren en op te bouwen, kansen zien en benutten. Onderzoek niet alleen het idee, maar ook of jij voldoende ondernemersvaardigheden hebt om het idee te laten slagen.
Je gaat keuzes maken over hoe je jouw aanbod aan de doelgroep gaat aanbieden. Hoe ga je marketing en promotie inzetten en tegen welke prijs verkoop jij je producten of dienst? Je staat daarnaast stil bij diverse juridische en financiële keuzes over o.a. de ondernemingsvorm, vergunningen en dergelijke. In welke behoefte ga jij voorzien en wat is de motivatie van je doelgroep om jouw klant te worden? Relevante vragen voor jou voordat je aan je marketing en promotie kunt beginnen. Daarnaast sta je hier onder andere stil bij netwerken, algemene voorwaarden en verzekeringen.
Je leert hoe je een investeringsbegroting en financieringsplan kunt opstellen. Hier maak je de financiële vertaalslag van je plan door inzicht te krijgen in investerings- en financieringsbehoefte en een beeld te vormen van omzet en bedrijfskosten. Heel concreet en soms confronterend.
Wat is een balans en wat staat er in de jaarrekening? Kortom, deze module gaat over de financiële positie, voeren van de bedrijfsadministratie en voortgangsbewaking van jouw onderneming. Meten is weten. Dat geldt zeker voor jou als ondernemer. Hoe bewaak jij de financiële positie van je onderneming en blijf je financieel gezond? Hier leer je de cijfers te lezen en te begrijpen zodat je een volwaardige gesprekspartner wordt voor je boekhouder, de belastingdienst en de bank.
Als ondernemer moet je continue de ontwikkelingen in de markt volgen. Deze vertaal je naar kansen voor jouw producten, diensten en onderneming. Je leert hoe je efficiënt tijd en middelen inzet. Morgen ziet er anders uit dan vandaag. Hoe speel jij als ondernemer in op de snel veranderde wereld en behoefte van je klanten en blijf je relevant?
Als ondernemer maak je gebruik van externe diensten en/of producten die je nodig hebt voor jouw onderneming. Je moet bijvoorbeeld producten, grondstoffen of expertise inkopen of inhuren. Hoe kies je jouw leveranciers? Hoe vergelijk je offertes en kies je een geschikte partij? Iedere ondernemer heeft leveranciers, maar hoe selecteer jij de juiste? Opstellen van pakket aan eisen, beoordelen offertes en onderhandelen. Mooi om ook de andere kant van de tafel te zien, voor als jij wordt ingekocht!
Hoe werf je opdrachten en klanten? Hoe stel je offertes op en op welke wijze zet je onderhandelingen in? Hoe bepaal je welke klanten interessant zijn en hoe benader je hen? Je leert hoe je jouw aanbod kunt afstemmen op de klant. Je leert hoe je kunt onderhandelen met de klant over prijs en kwaliteit. Verwerven van klanten en opdrachten. Offertes maken en onderhandelen. Je vakmanschap of kwaliteit van je product is niet genoeg om als ondernemer succesvol te worden. Je zult ook succesvol moeten kunnen verkopen met voldoende marge voor de continuïteit van je bedrijf. Misschien dus wel het belangrijkste onderdeel van het ondernemerschap!

Alle voordelen van I’M OK

  • De enige complete online basisopleiding voor ondernemers in Nederland.
  • Leer in je eigen tempo en op een eigen plek.
  • Compleet met het certificaat Basis voor Ondernemen.
acfcontrolled
starten aan je droom

Heb je behoefte aan contact met ons om meer te weten te komen over dit onderwerp?

Bel 088 999 00 00, stuur een e-mail naar info@imk.nl of maak gebruik van dit contactformulier:

Jouw gegevens zijn veilig en worden niet aan derden verstrekt. Lees onze Privacy- en Cookieverklaring.

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: