Waarom deze modelbrief je redding kan zijn.

De coronaschuld die jij hebt opgebouwd, moest oorspronkelijk vanaf oktober 2022 terugbetaald worden. Waarschijnlijk hebben die brieven met aanmaningen je veel stress opgeleverd, want hoe ga je óóit al die schulden terugbetalen? Bij het IMK snappen we deze problemen. Na corona waren er nog genoeg andere situaties om je druk over te maken.

Helaas moet die coronaschuld hoe dan ook terugbetaald worden. De Belastingdienst heeft je brieven gestuurd en mogelijkheden gegeven om een betalingsregeling aan te vragen. Heb je daar niet op gereageerd? Dan worden er vanaf 1 februari nieuwe stappen genomen. Dit keer een stuk minder vriendelijk: de deurwaarder komt langs.

Deze modelbrief geeft je de laatste mogelijkheid om aanspraak te maken op een betalingsregeling bij de Belastingdienst. Doe je dit niet? Dan betekent dit het einde van je bedrijf en in veel gevallen ook het einde van je inboedel, auto of zelfs je huis. Wacht dus niet langer, download de brief! 

Modelbrief nodig? Download nu!

Hoe gebruik je de modelbrief Belastingdienst?

  • Download de brief

  • Vul je gegevens in

  • Ontvang een reactie van de Belastingdienst

  • Geef benodigde informatie aan de Belastingdienst

  • Bezoek van de deurwaarder? Geef hem een kopie van de brief

Het IMK is bekend van:

Ben je journalist en heb je een vraag over een persbericht of over een trend in de wereld van de MKB’er in Nederland? Wil je een interview aanvragen met IMK-directeur Michiel Hordijk of wil je van onze specialisten spreken? Journalisten kunnen contact opnemen met onze afdeling communicatie. Bekijk hiervoor de speciale perspagina.

Ben je niet werkzaam in de media, neem dan contact op via ons contactformulier.

100.000+

Ondernemers geholpen

70 jaar

Oplossingen voor MKB

1200+

Klantwaarderingen

Aanwezig

Landelijk, lokaal en online

Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. Wij maken ondernemers succesvoller.

IMK helpt jouw bedrijf succesvoller te worden. Dat doen we door je te helpen wanneer je in zwaar weer zit – door steun te regelen die je normaal gesproken niet snel kan krijgen – maar ook wanneer je juist nieuwe stappen wilt gaan zetten met jouw onderneming. Bijvoorbeeld door klaar te staan als sparringpartner of door mee te denken met overname en financiering.