Bedrijfsadvies voor ondernemers

Ondernemen is niet alleen dromen najagen, maar ook hard werken, regelmatig gedoe overwinnen en beslissingen nemen. Onze tip aan ondernemers: Maak je sterk! Zorg dat je je zaak voor elkaar hebt en laat je, waar nodig, helpen door iemand, die je business en jouw situatie begrijpt. En die de weg weet en heldere taal spreekt.

acfcontrolled

Bedrijfsadvies, voortaan zonder tijd en geld verspillen

De adviseurs van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf ondersteunen jaarlijks duizenden mkb-ondernemers. Deskundig, betrokken en resultaatgericht. Volstrekt onafhankelijk.

Lees hieronder over de dienstverlening, die we mkb-ondernemers bieden. Kennismaking is altijd vrijblijvend en helpt je vast en zeker al een stapje verder. Meer informatie? Plan een adviesgesprek.

Startersadvies: Je eigen bedrijf starten? Wij helpen je op weg!

Een onderneming starten is voor veel mensen dé manier om hun eigen weg te bepalen. Een nieuwe manier van werken, zelf bepalen, kansen benutten, een droom waarmaken of soms een gedwongen stap. Al deze mensen kunnen een onderneming starten en wij zijn er om daarbij te ondersteunen.

Ons team van ondernemerscoaches heeft al heel veel ondernemers helpen starten en de meeste van ons zijn zelf ondernemer of zijn dat geweest. De kennis en ervaring van onze ondernemerscoaches ondersteunt iedereen die een bedrijf wil beginnen. We hebben daarvoor een stapsgewijze aanpak ontwikkeld met meerdere fases.

> Lees meer over Starten

Advies bij crisis en bijzonder beheer

Dalende omzet, ziekte van personeel, een grote klant die niet betaalt, conflict met een leverancier of een winkelstraat die maandenlang open ligt. Er zijn soms momenten dat alles tegen lijkt te zitten. De tijd en energie die je hieraan moet besteden leiden af en vergroten de problemen alleen maar. De belangrijkste tip in zulke gevallen: Laat het niet doormodderen of escaleren. Zorg dat je je zaak voor elkaar hebt en laat je helpen door iemand, die je situatie en je business begrijpt, heldere taal spreekt en aan jouw kant staat.

> Lees meer over Crisis en bijzonder beheer

Personal finance ondernemer

Als ondernemer moet je je tijd verdelen over het runnen van je bedrijf en het bouwen aan de toekomst van je gezin. De verbondenheid tussen privé en de zaak is sterk en de privésituatie kan behoorlijk wat impact hebben op het bedrijf. Op financieel gebied slaat de balans vaak door naar de zaak. De privésituatie krijgt niet altijd de aandacht die ze verdient. Toch is het belangrijk om ook daaraan genoeg aandacht te schenken.

> Lees meer over Personal finance ondernemer

acfcontrolled

Heb je behoefte aan contact met ons om meer te weten te komen over dit onderwerp?

Bel 088 999 00 00, stuur een e-mail naar info@imk.nl of maak gebruik van dit contactformulier:

Jouw gegevens zijn veilig en worden niet aan derden verstrekt. Lees onze Privacy- en Cookieverklaring.

Wil je de inhoud van deze pagina delen? Dat kan: